Risotto negru cu cerneala de sepie si cascaval

Printeaza

Risotto negru cu cerneala de sepie si cascaval din: sepii, ceapa, usturoi, ulei de masline, patrunjel, vin alb, cascaval, lamaie.

Risotto negru cu cerneala de sepie si cascaval

Ingrediente:

  • 500 g sepii
  • 2 cepe roşii
  • 2 căţei de usturoi
  • 100 ml ulei de măsline
  • 1 mână pătrunjel tocat
  • 200 ml vin alb
  • 400 g orez
  • 50 g caşcaval
  • 1 lămâie

Mod de preparare:

Se curăţă sepiile, păstrând pungile cu cerneală; se taie carnea cuburi. Se toacş ceapa şi usturoiul.

Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se căleşte ceapa to­cată, urmată de usturoi tocat şi 1/2 din cantitatea de pă­ trunjel. După 30 de secunde se adaugă şi sepiile şi se toarnă apă astfel încât sepiile să fie mereu acoperite şi să se înăbuşe încet.

Apoi se adaugă orez şi vin, sare, pi­per şi cerneala de sepie.

Se lasă să fiarbă la foc moale, amestecând din când în când, până se înmoaie orezul. Se înglobează în risotto 1/2 din cantitatea de caşcaval ras, sucul şi coaja rasă de lămâie şi se acoperă vasul cu un capac. Se fierbe înăbuşit cca 2 min.

Se presa­ră deasupra restul de pătrun­jel şi de caşcaval ras şi se serveşte imediat.

Risotto negru cu cerneala de sepie si cascaval

Risotto negru cu cerneala de sepie si cascaval

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.