Risotto gratinat cu creveti si rosii cherry

Printeaza

Risotto gratinat cu creveti si rosii cherry din: unt, ceapa rosie, usturoi, orez cu bob lung, supă de carne, şofran,  roşii cherry, busuioc, creveti, oua, parmezan, pesmet.

Risotto_gratinat_cu_creveti_si_rosii_cherry

Ingrediente:

  • 3 linguri unt
  • 1 ceapă roşie tocată
  • 1 căţel de usturoi tocat
  • 250 g orez cu bob lung
  • 500 ml supă de carne
  • 1 g şofran
  • 250 g roşii cherry tăiate felii
  • 1 legătură busuioc, tăiat fâşii
  • 300 g creveţi curăţaţi
  • 2 ouă
  • 50 g parmezan ras
  • 2 linguri pesmet

Mod de preparare:

Se încing 2 linguri unt şi se călesc ceapa şi usturoiul tocate. Se adaugă orezul şi se călesc puţin împreună. Se adaugă supa şi şofranul; se lasă să fiar­bă totul la foc mijlociu, cca 20 min. Se încinge cuptorul la 180 °C.

Se pune orezul într-o formă de sufleu. Se acoperă cu feliile de roşii şi se pre­sară busuioc, sare şi piper. Se reparti­zează deasupra creveţii, peste care se toarnă ouă bătute şi se presară parme­zan şi pesmet; se pune apoi pe risotto 1 lingură unt (sub formă de fulgi) şi se dă la cuptor timp de cca 20 min.

Risotto gratinat cu creveti si rosii cherry

Risotto_gratinat_cu_creveti_si_rosii_cherry

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.