Risotto cu dovleac si ciuperci

Printeaza

Risotto cu dovleac si ciuperci din: dovleac, rozmarin sau cimbru, usturoi, legume, ciuperci, ceapa, ulei, piper, orez, portocala.

 

Ingrediente:Risotto cu dovleac si ciuperci

  • 400 g dovleac curatat si taiat bucati mai mari
  • 2 crengute de rozmarin sau cimbru
  • 1 catel de usturoi
  • 1 punga de legume congelate (morcov, mazare etc.)
  • 250 g ciuperci proaspete sau de la conserva
  • 1 ceapa mica
  • 5 linguri untdelemn fin
  • piper
  • 350 g orez
  • 1 portocala

 

Mod de preparare:

Apa 1,5 l usor sarata se pun la fiert, se adauga bucatile de dovleac, rozmarinul, catelul de usturoi si legumele congelate si se lasa la fiert 15 minute, pana ce dovleacul se inmoaie.

Se curata ciupercile, se spala si se taie felii (daca sunt din conserva se scurg).

Se toaca ceapa si se caleste in trei linguri de untdelemn.

Se adauga si ciupercile, se gusta de sare si de piper.

Se adauga orezul, se caleste cateva minute impreuna cu ciupercile, apoi se stinge treptat cu apa in care a fiert dovleacul.

Se cojeste o jumatate de portocala fasii, care se calesc in doua linguri de untdelemn, intr-o craticioara, la foc mic.

Se ia de pe plita cand se caramelizeaza usor. Imediat ce orezul e gata, se toarna in el untdelemnul in care s-a calit portocala si se lasa sa se patrunda cateva minute, acoperit cu capac.

Se serveste cu piper macinat.

 

Pofta buna!

 


poate te intereseaza si:

Risotto cu carne de vitel

Risotto cu carne de vitel

Risotto cu carne de vitel din: ulei de masline, ceapa, praz, faina, vitel, vin alb, sare, piper, risotto, supa de pui, sofran, parmezan, coaja de lamaie, patrunjel, usturoi. Ingrediente:  50 g unt 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 fir praz, tocat 3 linguri faina 4 bucati carne de vițel 600 ml vin […]

Risotto cu ierburi aromatice si vin

Risotto cu ierburi aromatice si vin

Risotto cu ierburi aromatice si vin din: orez, cartof, morcovi, tija de telina, ceapa, praz, unt, parmezan, vin alb, patrunjel si salvie cu ierburi aromatice. Ingrediente: 320 g orez 1 cartof 2 morcovi 1 tijă de ţelină 1 ceapă 1 fir de praz 40 g unt 4 linguri parmezan ras 1 pahar vin alb 1 […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.