Risotto de porc cu oua

Printeaza

Risotto de porc cu oua din: orez, apa, carne tocata de porc, rosii, ceapa, mazare, ciuperci, oua, ghimbir, zahar, sos de rosii, ulei.

Ingrediente:Risotto de porc cu oua

  • 300 g orez fiert
  • 400 ml apă
  • 150 g carne tocată de porc
  • 2 roşii mari
  • 2 cepe roşii
  • 100 g mazăre verde (congelată)
  • 4-5 ciuperci
  • 2 ouă
  • 2 linguri ghimbir proaspăt, mărunţit sau 1 lingură ghimbir uscat
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • 2 linguri sos de roşii
  • 2 linguri ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Pui ghimbirul într-o tigaie cu ulei încins, după care prăjeşti în acelaşi ulei şi ceapa mărunţită. Adaugi apoi carnea tocată. O sărezi, adaugi zahărul şi o prăjeşti până capătă o nuanţă maronie.

Amesteci carnea cu orezul fiert şi ţii compoziţia la cald. Prăjeşti într-o lingură de ulei ouăle, condimentate cu sare şi piper, după care adaugi ciupercile feliate, roşiile tăiate, mazărea şi le căleşti sub capac, timp de 5 minute.

Amesteci cu carnea şi continui prăjirea încă 3 minute. La final, picuri peste mâncare sos de roşii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.