Risotto cu sparanghel si parmezan

Printeaza

Risotto cu sparanghel si parmezan din: orez, sparanghel, ceapa, ulei de masline extravirgin, apa, vin alb, concentrat de legume, parmezan, sare, piper si rosie.

Ingrediente:Risotto cu sparanghel si parmezan

  • 120 g orez
  • 700 g sparanghel
  • 1/2 ceapă
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 1 apă
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1/2 cub concentrat de legume
  • 100 g parmezan ras
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Aşază o bucată de hârtie de copt pe pla­toul cuptorului. Presară parmezan ras, formând un disc cu diame­trul de 10-12 cm, înalt de 0,5 cm şi pune-l circa 30 de secunde în cuptor.

Scoate-l din cuptor, răstoarnă-l direct pe fundul rotunjit al unui castronel aşezat cu gura în jos şi modelează-l în for­mă de coşuleţ. Pregăteşte astfel 4 coşuleţe.

Inlătură partea tare a tijelor sparanghe­lului şi fierbe-l 5 minute într-un vas cu 2 l de apă şi 1 linguriţă de sare în cuptorul cu mi­crounde. Scoate şi scurge sparanghelul, fară a arunca apa în care a fiert.

Taie din sparanghel bastonaşe de 5-6 cm şi pasează-le în blender cu o jumătate de polonic din lichidul în care au fiert până când obţii o cremă.

Taie restul de sparanghel rondele sub­ţiri, păstrând câteva vârfuri pentru decor. Căleşte ceapa tocată în ulei, pune orezul spălat bine şi căleşte-l 2 minute, adă­ugând vinul alb.

Toarnă peste orez o supă obţinută din lichidul în care a fiert sparan­ghelul, concentratul de legume, un praf de sare şi de piper şi lasă-1 să fiarbă.

Adaugă şi rondelele de sparanghel. Când este gata, scoate-l din cuptor şi amestecă-l cu parmezanul ras. Toarnă orezul în coşuleţe şi aşază deasupra câteva vârfuri de sparanghel.

Pune coşuleţele pe farfurii, aşază alături câteva linguri de cremă de sparanghel si decorează cu cubulete de roşii.

 

Poftă bună!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Risotto cu sparanghel si parmezan
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total
Medie rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.