Risotto cu pui, curry si rozmarin

Printeaza

Risotto cu pui, curry si rozmarin din: unt sau margarina, piept de pui, ardei roşu şi verde, orez cu boabe rotunde, vin roşu, boia de ardei, curry, pasta de roşii, rozmarin uscat, bulion de carne, mazăre congelată, sare, piper alb.

Risotto_cu_pui_curry_si_rozmarin

Ingrediente:

  • 1 lingura unt sau margarina
  • 1 piept de pui
  • câte 1/2 ardei roşu şi verde
  • 150 g orez cu boabe rotunde
  • 1/8 l vin roşu
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1/2 lingurita curry
  • 1 lingura pasta de roşii
  • 1 lingura rozmarin uscat
  • cca 300 ml bulion de carne
  • 100 g mazăre congelată
  • sare, piper alb

Mod de preparare:

Se toacă fin ceapa şi se prăjeşte în untură până devine sticloasă. Se taie pieptul de pui cubuleţe şi ş.e prăjeşte puternic.

Ardeii se taie cubuleţe, se prăjesc rapid, se adaugă orezul care se prăjeşte în acelaşi mod.

Vinul roşu se amestecă cu iţpiaua, curry-ul cu pasta de roşii şi se adaugă la orez. Se aromatizează cu rozmarin.

Se toarnă jumătate din bulionul de carne, se adaugă mazărea şi se lasă totul să fiarbă descoperit la foc potri­vit.

Se amestecă din când în când, adăugându-se treptat restul de bulion.

După încă 18-20 min. risottoul este gata. Se drege cu sare şi piper.

Risotto cu pui, curry si rozmarin

Risotto_cu_pui_curry_si_rozmarin

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.