Risotto alla pescatora

Printeaza

Risotto alla pescatora din: orez, dovlecel, fructe de mare, ulei, usturoi, rosii, ceapa, vin, supa, patrunjel, piper, sare.

Ingrediente:Risotto_alla_pescatora

  • 400 g orez
  • 1/2 dovlecel
  • 500 g fructe de mare congelate
  • 2-3 linguri cu ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 30 ml piure de roşii
  • 1 ceapă mică
  • 100 ml vin alb sec
  • 500 ml supă de carne
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Pune fructele de mare la decongelat sub jet de apă rece. Intre timp, încinge uleiul, adaugă usturoiul tăiat pe jumătate şi o fâşie de ardei iute.

Lasă-le să se călească şi imediat ce usturoiul devine auriu, scoate-l împreună cu ardeiul din cratiţă.

Adaugă fructele de mare scurse bine de apă şi amestecă încontinuu.

Lasă-le pe foc vreo 3 minute, după care scoate-le separat cu o spumieră într-un alt vas.

In aceeaşi cratiţă, căleşte puţin şi ceapa tocată. Adaugă orezul, sare, piper şi amestecă încontinuu, până când orezul devine translucid. Adaugă vinul. Nu te opri din amestecat până se evaporă vinul.

Pune un polonic de supă şi amestecă. Pune piureul de roşii, o jumătate de dovlecel tăiat cubuleţe mici şi continuă să adaugi supă, amestecând mereu.

Toată operaţiunea trebuie să dureze cam 15-20 de minute, până termini supa.

Serveşte cu verdeaţă deasupra.

 

 

Risotto alla pescatora

Risotto_alla_pescatora

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.