Rinichi de porc in vin

Printeaza

O reteta de rinichi de porc in vin din: rinichi de porc, ceapa, rosii, usturoi, vin rosu sec, ulei de masline, foi de dafin, cimbru, boia, sare si piper.

Ingrediente:Rinichi de porc in vin

  • 500 g rinichi de porc
  • 2 cepe
  • 4-5 rosii decojite
  • 5-6 catei de suturoi
  • 300 m vin rosu sec
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lingurita cu cimbru
  • boia dulce sau iute
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţă rinichii sau, cel mai bine, cumpără-i gata curăţaţi. Spală-i în câteva ape cu oţet şi sare, scurge-i şi taie-i în bucăţi potrivite. Pune-i la fiert în apă rece, cât să-i acopere de două degete. Adună spuma ori de câte ori e nevoie.

Când sunt aproape fierţi, transferă-i cu totul într-un vas termorezistent şi adaugă uleiul, ceapa tocată, roşiile decojite şi tăiate în cubuleţe, foile de dafin şi cimbrul.

Lasă 10-15 minute la foc potrivit, apoi adaugă vinul şi boiaua. După zece minute, pune usturoiul, sare după gust şi puţin piper negru măcinat. Serveşte-i fierbinţi, cu piure de cartofi sau mămăliguţă.

Rinichi de porc in vin

Rinichi de porc in vin

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • rinichi de porc
  • retete cu rinichi de porc
  • rinichi de porc retete
  • rinichi de porc reteta
  • reteta rinichi de porc

4 comentarii

  1. Bun asa, de notat

  2. O nebunie sunt

  3. Deana Antonescu

    Ii cam lipseste detalii la reteta asta. In primul rand, daca ii “transferi cu totul intr-un vas termorezistent”, la cuptor va dura mai mult de 10-15 minute pana ca legumele sa se faca. Nu are cantitati la toate ingredientele si timpul final de coacere…. Pfff, o fi buna dar transpunerea in pagina lasa de dorit.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.