Rinichi inabusiti

Printeaza

Rinichi inabusiti din: rinichi de vita, franzela, ulei, otet, margarina, sare.

Ingrediente:Rinichi inabusiti

  • 1 kg rinichi de vita
  • 1 franzela
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura otet
  • 2 linguri margarina
  • sare

 

Mod de preparare:

Rinichii se ţin aproximativ 2 ore în apă rece cu puţin oţet, ca să mai piardă din mirosul caracteristic. După aceea, se clătesc bine, se curăţă, se spală iarăşi în mai multe ape şi se taie pe lungime în felii.
Intr-o tigaie se încinge uleiul, se adaugă puţină apă şi se înăbuşă feliile de rinichi pe toate părţile.
Franzela se taie în felii nu prea groase, care se rumenesc pe ambele părţi în margarină înfierbântată, apoi se scurg bine. Se servesc feliile de pâine prăjite în margarină cu felii de rinichi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.