Rinichi de vaca cu ciuperci si vin rosu
PrinteazaO reteta de rinichi de vaca cu ciuperci si vin rosu din: rinichi de vaca, unt, ceapa, pasta de rosii, vin rosu, ciuperci, supa de carne, faina, sare si piper.
- 1 rinichi de vacă
- 150 g unt
- 1 ceapă potrivită
- 1 lingură pastă de roşii
- 1/2 pahar vin roşu
- 7 ciuperci
- 500 ml supă de carne
- făină
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Rinichiul se taie feliuţe şi se opăreşte bine cu apă clocotită. Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în unt fierbinte, până ce capătă culoarea galbenă. Se adaugă feliuţele de came, amestecându-se bine, până ce se rumeneşte frumos şi rinichiul, apoi făina, pasta dc roşii, sare şi piper, după gust.
Totul se stinge cu vin şi supă de carne şi se lasă la fiert, la foc potrivit, până ce sosul scadc bine de tot. Se adaugă ciupercile spălate, tăiate felii, sotate separat.
Poftă bună!