Rinichi cu vin si patrunjel

Printeaza

Rinichi cu vin si patrunjel din: rinichi de viţel, untură topită, pâine integrală, pătrunjel, vin de Xeres, apă, faina de porumb, frunze de busuioc.

 

Ingrediente: Rinichi_cu_vin_si_patrunjel

  • 1 rinichi de viţel
  • 600 g untură topită
  • 1 felie de pâine integrală
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1/2 pahar de vin de Xeres
  • 1 cană cu apă
  • 1/2 linguriţă de faina de porumb
  • 2 frunze de busuioc proaspăt

Mod de preparare:

Se pune rinichiul sub apă rece. Cu un cuţit ascuţit, se taie în felii subţiri, care se opăresc rapid în apă ţlocotită potrivit de sărată, după care se Iasă la scurs.

Se pune untură la topit într-o tigaie. Se curăţă căţeii de usturoi şi se călesc în tigaie cu pâinea integrală şi patru felii de rinichi. Se ia de pe foc când totul este rumenit şi se trece prin mixer.

Se toacă pătrunjelul, se pisează al doilea căţel de usturoi şi se pune iar tigaia pe foc. Se perpeleşte în ea ceea ce a mai rămas din rinichi cu 1/2 linguriţă de pătrunjel tocat şi usturoiul pisat.

Se amestecă puţin, se adaugă vinul când aceste ingrediente sunt bine făcute, un praf de sare apoi piureul se trece prin mixer.

Se pune apa, se adaugă maizena, se amesţecă şi se lasă la foc mic până când sosul s-a condensat pe feliile de rinichi. Se aşază pe un platou, se presară cu restul de pătrunjel tocat şi frunzele de busuioc şi se serveşte imediat.

Rinichi cu vin si patrunjel

Rinichi_cu_vin_si_patrunjel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.