Rinichi cu garnitura de cartofi şi morcovi

Printeaza

Rinichi cu garnitura de cartofi şi morcovi din: rinichi, piept afumat, sare, piper, vin negru, bulion, sos brun, supa, sunca, morcovi, cartofi, unt, patrunjel.

Poate te intereseaza si Sote de rinichi

Ingrediente:Rinichi cu garnitura de cartofi şi morcovi

  • 600 g rinichi
  • 200 g piept afumat
  • sare
  • piper
  • 1 pahar vin negru
  • 2 linguri de bulion pastă
  • 3 linguri de sos brun
  • 1/21 supa
  • 100 g şuncă
  • 400 g morcovi
  • 400 g cartofi noi
  • 100 g unt
  • 1 legătură de pătrunjel

 

Mod de preparare:

Rinichii se taie în două în lungime, se curăţă şi se spală apoi se lasă în apă rece 1 oră.

Se scot, se şterg cu un şervet şi se învelesc în felii subţiri de piept afumat. Se leagă cu sfoară subţire, se aşază într-o tavă adîncă unsă şi se dau la cuptor circa 30 minute.

Se scurg de grăsime, se mai fierb timp de 30 minute cu bulion, 3 linguri sos brun, vin şi supă iar la sfîrsit se adaugă şunca tăiată julien.

Se scoate sfoara şi se aşază pe platou gar­nisiţi cu cartofi noi şi morcovi sote.

Sosul se serveşte separat la sosieră si se pune puţin pe rinichi.

 

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Gabriela Constantin

    Nu am mai mancat de mult rinichi, sunt buni, mie-mi plac

  2. Ati folosit rinichi de vitel?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.