Rigatoni cu masline si ardei

Printeaza

Rigatoni cu masline si ardei

Rigatoni cu masline si ardei

Ingrediente:

  • 250 g de rigatoni
  • 100 g de măsline fără sâmburi
  • 4 roşii proaspete
  • 1-2 gogoşari copţi
  • 1 ceapă
  • 1-2 linguri de vin roşu
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • busuioc

 

Mod de preparare:

Pentru început, se curăţă ceapa, se taie foarte subţire şi se amestecă cu sare şi puţin ulei de măsline să se înmoaie.

Măslinele se taie rondele şi se amestecă cu vinul şi gogoşarii care, între timp, au fost copţi, curăţaţi şi tăiaţi bucăţi mici. După câteva minute, peste măsline se pun şi roşiile date
prin râzătoare şi se amestecă cu ceapa. Se presară puţin piper şi se lasă câteva minute la frigider.

Intre timp, pastele se pun la fiert în apă clocotită cu puţină sare şi ulei şi se lasă să fiarbă conform instrucţiunilor de pe cutie.

După ce s-au fiert, se trec prin câteva jeturi de apă rece ca să nu se lipească între ele şi se amestecă cu sosul pregătit. Dacă mai aveţi măsline puteţi să ornaţi fiecare farfurie aşa cum doriţi.

Se mai ornează şi cu busuioc proaspăt şi se serveşte la aperitiv cu un pahar de vin roşu.

Rigatoni cu masline si ardei

crop Rigatoni-cu-masline-si-ardei-.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.