Ricotta cu biscuiti si fructe

Printeaza

Ricotta cu biscuiti si fructe din: biscuiti, frisca, zahar, ricotta, lamaie, fructe, unt.

Ingrediente:Ricotta cu biscuiti si fructe

  • 400 g biscuiţi obişnuiţi
  • 300 ml frişcă
  • 150 g zahăr pudră
  • 450 g ricotta cremoasă
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1 plic cu zahăr vanilat
  • fructe de sezon (cireşe, afine), pentru decor
  • 100 g unt o formă metalică, înaltă

 

Mod de preparare:

Freacă spumă ricotta cu zahărul pudră, coaja de lămâie rasă şi adaugă zahărul vanilat.

Topeşte untul într-o crăticioară. Mărunţeşte foarte bine biscuiţii (sau dă-i prin maşina de tocat) şi amestecă-i cu untul topit. Sfărâmă-i cu furculiţa până obţii o pastă.

Bate frişca spumă şi adaug-o treptat peste crema de brânză, amestecând ca să se încorporeze. Foloseşte o cutie de tablă desfăcută la ambele capete sau o formă mică cu inel.

Pune întâi o lingură cu biscuiţi măcinaţi, îndeasă bine, apoi pune două linguri cu cremă. Indeasă din nou bine cu lingura şi scoate încetişor cutia.

Lasă la frigider o oră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.