Retetele lunii februarie (reteta zilei)

Printeaza

Va prezentam retetele lunii februarie, o retrospectiva a retetelor lunii februarie cu ajutorul carora sa gatiti mereu simplu, rapid si eficient. Bucurati-va de retetele lunii februarie!

restaurantedelux.ro

Reteta zilei: Rulada cu carne de vita

O reteta de rulada cu carne de vita din: carne de vita, cascaval sunca, spanac, oua, amestec provensal, gelatine, ardei copti, boia si sare.

Ingrediente:Reteta zilei: Rulada cu carne de vita

  • 700g carne de vita
  • 150g cascaval feliat
  • 150g sunca presata feliata
  • 100g spanac fiert
  • 150g cascaval ras
  • 2 oua
  • 3 oua fierte
  • 3 linguri amestec provensal
  • 10g gelatina
  • 2 ardei copti
  • 1 lingura boia
  • sare

Mod de preparare:

Intr-un castron se pune cascavalul si se adauga un ou. In alt castron se pune spanacul si se adauga un ou. In ambele cazuri se  amesteca bine ingredientele.

Reteta zilei: Rulada cu carne de vita

Carnea se cresteaza si se bate astfel incat sa formeze un dreptunghi. Se presara sare si un pic de gelatina, se pune cascavalul, se adauga amestecul provensal si boia. Se acopera apoi cu sunca presata si cascaval. Urmatorul strat va fi  format din ardei copti, spanac, oua fierte taiate, piper si restul de gelatina.

Reteta zilei: Rulada cu carne de vita

Carnea se ruleaza si se impacheteaza in folie de plastic, dupa care se inveleste in folie de aluminiu si se da la cuptor pentru o ora. Se serveste cu salata verde.

Reteta zilei: Rulada cu carne de vita

Pofta buna!

Reteta zilei: Tort Napoleon (Mille-feuille)

 

Tort_Napoleon_15

O reteta delicioasa de tort napoleon din: aluat, nuci, oua, zahar brun, lapte, faina, unt si esenta de vanilie. Ingrediente: 4 foi de aluat frantuzesc (foietaj) 1/2 cana nuci tocate pentru crema: 2 oua 1 cana zahar brun (sau 1/2 zahar brun, 1/2 de zahar alb) 1/2 cana lapte 2 linguri faina 300g unt…

Read more »

Reteta zilei: Creveti cu orez

 

Creveti_cu_orez_10

O reteta de creveti cu orez din: creveti, amidon de porumb, sare, piper negru, ulei, oua, ceapa verde, morcovi, mazare, sos de soia si ulei de susan. Ingrediente: 700g creveti nefierti si decojiti 1 lingurita amidon de porumb 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru 3 linguri ulei pentru gatit 4 oua batute 2…

Read more »

Reteta zilei: Piersici cu crema chantilly

 

Piersici_cu_crema_chantilly_10

O reteta de piersici cu crema chantilly din: piscoturi cu vanilie, compot de piersici, smantana, zahar pudra si esenta de vanilie. Ingrediente: 10 piscoturi de vanilie 1 compot de piersici pentru crema chantilly: 200g smantana 4 linguri zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie   Mod de preparare: Intr-un castron se mixeaza smantana, zaharul…

Read more »

Reteta zilei: Peste pane cu sos de branza

 

Peste_pane_cu_sos_de_branza_09

O reteta de peste pane cu sos de branza din: peste, unt, lapte, branza rasa, faina, usturoi, smantana, nucsoara, piper si sare. Ingrediente: 500g peste pane 50g unt 500ml lapte 200g branza rasa 2 linguri faina 3-4 catei usturoi 100g smantana 1/4 lingurita nucsoara 1/4 lingurita piper sare   Mod de preparare: Bucatile de…

Read more »

 

Reteta zilei: Clatite galbene cu pui si legume

 

Clatite_galbene_cu_pui_si_legume_18

O reteta de clatite galbene cu pui si legume din: lapte, oua, faina, sofran, sare, unr, piept de pui, spanac, faina, ardei rosu, ceapa verde, usturoi, sare, piper si cascaval. Ingrediente: pentru clatite: 300ml lapte 2 oua 150 g faina 2 linguri sofran sare unt pentru umplutura: 1 piept de pui 1 cana spanac…

Read more »

Reteta zilei: Budinca multicolora

 

Budinca_multicolora_09

O reteta de budinca multicolora din: faina, oua, cascaval, lapte, ulei, morcov, ardei gralben, ceapa verde, praf de copt, sare si piper. Ingrediente: 300g faina 3 oua 100g cascaval ras 250ml lapte 100ml ulei 1 morcov 1/2 ardei rosu 1/2 ardei galben 1 ceapa verde 4 lingurite praf de copt sare piper   Mod…

Read more »

Reteta zilei: Clatite verzi cu ricotta si carne

 

Clatite_verzi_cu_ricotta_si_carne_13

O reteta de clatite verzi cu ricotta si carne din: lapte, oua, faina, spanac, sare, unt, carne fiarta de pui, ricotta, ceapa verde, ameste provensal, ou, branza, ulei, sare si piper. Ingrediente: pentru clatite: 300ml lapte 2 oua 150 g faina 1 ceasca spanac fiert sare unt pentru umplutura: 400g carne fiarta de pui…

Read more »

Reteta zilei: Ciocolata de casa

 

Ciocolata_de_casa_12

O reteta de ciocolata de casa din: ciocolata alba, ciocolata neagra si unt de arahide. Ingrediente: 200g ciocolata alba 400g ciocolata neagra 300g unt de arahide   Mod de preparare: Untul se topeste pe bain marie. Ciocolata neagra se rupe in bucatele si se topeste pe bain marie. Jumatate din untul de arahide topit…

Read more »

Reteta zilei: Ceapa umpluta

 

Ceapa_umpluta_08

O reteta de ceapa umpluta din: ceapa, carne tocata, branza, ceapa verde, rosii, ardei gras, usturoi, amestec provensal, sare, piper si oregano. Ingrediente: 6 cepe 400g carne tocata 100g branza rasa 1 legatura ceapa verde 3 rosii 1/2 ardei gras 2-3 catei usturoi 1 lingura amestec provensal sare piper oregano   Mod de preparare:…

Read more »

Reteta zilei: Clatite colorate cu carne si legume

 

Clatite_colorate_cu_carne_si_legume_13

O reteta de clatite colorate cu carne si legume din: lapte, oua, faina, ardei copti, sare, unt, carne tocata, ricotta, spanac, ceapa rosie, usturoi, oua, piper, sare, patrunjel si ulei. Ingrediente: pentru clatite 300ml lapte 2 oua 150 g faina 2 ardei copti sare unt pentru umplutura: 250g carne tocata 100g ricotta 1 cana…

Read more »

Reteta zilei: Tarta cu pere

 

Tarta_cu_pere_13

O reteta de tarta cu pere din: unt, apa, oua, sare, pere, lamaie, unt, zahar, smantana si faina. Ingrediente: pentru aluat: 150g unt 50ml apa rece 2 oua 1/4 lingurita sare pentru umplutura: 3 pere 1 lamaie 100g unt 150g zahar 2 oua 100g smantana 130 g faina   Mod de preparare: Intr-un castron…

Read more »

Reteta zilei: Pui cu branza Roquefort

 

Pui_cu_branza_Roquefort_08

O reteta de pui cu branza roquefort din: pui, branza roquefort, smantana, sare, piper, ulei si vin alb. Ingrediente: 1/2 pui 150g branza Roquefort 150g smantana sare piper ulei vin alb   Mod de preparare: Intr-o tigaie se pune ulei, se adauga carnea de pui taiata in bucati mici si  se prajeste pe ambele…

Read more »

Reteta zilei: Stelute glazurate

 

Stelute_glazurate_11

O reteta de stelute glazurate din: faina, zahar, unt, ou, coaja de lamaie, praf de copt, ciocolata alba si smantana. Ingrediente: pentru aluat: 350g faina 250g zahar 200g unt 1 ou 2 linguri coaja rasa de lamaie 2 lingurite praf de copt pentru glazura: 200g ciocolata alba 100g smantana   Mod de preparare: Untul…

Read more »

Reteta zilei: Focaccia cu bacon

 

 

Focaccia este o paine plata,facuta dupa o reteta clasica a bucatariei italiene care seamana foarte mult cu blatul de pizza. Cu un amestec de ierburi aromatice si ulei de masline, focaccia este ideala pentru micul dejun sau poate fi gustarea savuroasa dintre mese. Ingrediente: pentru aluat: 25g drojdie 550g faina 5 linguri ulei de…

Read more »

Reteta zilei: Tort de gutui si nuci

 

Tort_de_gutui_si_nuci_5

O reteta de tort cu gutui si nuci din: faina, praf de copt, scortisoara, zahar, nuci, migdale, oua, ulei de nuci, coaja de portocala, sare, alune, foi de gelatina, suc de guti, piureu de gutui, frisca, rom, suc de portocale, pectina, gutui, sare de lamaie, coaja de portocala, frisca, driop de glazura si praf…

Read more »

Reteta zilei: Briose de ciocolata

 

Briose_de_ciocolata_10

O reteta de briose de ciocolata din: zahar, unt, oua, cacao, esenta de vanilie, faina, smantana si ciocolata alba. Ingrediente: 200g zahar 100g unt 2 oua 2 linguri cacao 1 lingurita esenta de vanilie 150 g faina cu autocrestere pentru glazura: 100g smantana 100g ciocolata alba   Mod de preparare: Untul se freaca bine…

Read more »

Reteta zilei: Salata de boeuf

 

Salata_de_boeuf_20

O reteta de salata de boeuf din: morcovi, pastarnac, telina, pulpe de pui, maioneza, sare, piper, mustar, gogosari murati, castraveti murati, cartofi, galbenus de ou, ulei si zeama de lamaie. Ingrediente: 4-5 morcovi 2-3 radacini pastarnac/patrunjel 1 telina 2 pulpe de pui Maioneza Sare Piper Mustar Gososari murati Castraveti murati 5-6 cartofi  pentru maioneza:…

Read more »

Reteta zilei: Mousse cu capsune

 

Mousse_cu_capsune_14

O reteta de mousse cu capsune din: pandispan, capsune, smantana, gelatina, albusuri si zahar. Ingrediente: 1 pandispan 500 g capsune 250 g smantana 7 g gelatina pentru bezea: 3 albusuri 200g zahar 4 linguri apa   Mod de preparare: Capsunele spalate se pun intr-un blender si se mixeaza pana devin piure. Intr-un ibric zaharul…

Read more »

Reteta zilei: Hamburgeri de pui

 

Hamburgeri_de_pui_14

O reteta de hamburgeri de pui din: hamburgeri de pui, chifle, cascaval, castraveti murati, ketchup si maioneza. Ingrediente: 4 hamburgeri de pui 4 chifle 4 felii cascaval feliat 4 castraveti murati Ketchup Maioneza   Mod de preparare: Intr-o tigaie potrivita se pune la incins un strop de ulei de masline. Se adauga hamburgerii si…

Read more »

Reteta zilei: Chec cu lapte si lamaie

 

Chec_cu_lapte_si_lamaie_10

O reteta de chec cu lapte si lamaie din: oua, zahar, lapte, faina, unt, coaja de lamaie. Ingrediente: 4 oua 150 g zahar 50ml lapte 300g faina cu autocrestere 100g unt coaja rasa de la o lamaie   Mod de preparare: Intr-un bol se amesteca bine laptele cu untul dat pe razatoare,  zaharul si…

Read more »

Reteta zilei: Ciorba de vacuta

 

O reteta delicioasa de ciorba de vacuta din: carne de vita, ceapa, morcovi, pastarnac, ardei, telina, cartof, bulion, patrunjel, sare, bors, smantana si ardei iute. Ingrediente: 700g carne de vita 1ceapa mare 2 morcovi 1 pastarnac 1 ardei 1/2 telina 1 cartof mare 1 cana bulion o legatura patrunjel sare bors smantana ardei iute…

Read more »

Reteta zilei: Supa crema de pui cu legume

 

Supa_crema_de_pui_cu_legume_07

O reteta de supa crema de pui cu legume din: piept de pui, rosii, morcovi, dovleac, dovlecei, ardei, ceapa verde, praz si sare. Ingrediente: 1 piept de pui 2 rosii 2 morcovi 200g dovleac 2 dovlecei 1 ardei 1 ceapa verde 1 fir de praz sare   Mod de preparare: Legumele se curata si…

Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu mandarine

 

Prajitura_cu_mandarine_10

O reteta delicioasa de prajitura cu mandarine din: mandarine, unt, zahar, faina si oua. Ingrediente: 2 mandarine 100g unt 250g zahar 340g faina cu autocrestere 2 oua   Mod de preparare: Se taie coaja de la mandarine, se scot semintele, iar continutul se pune intr-un blender. Intr-un castron se freaca untul cu zaharul pana…

Read more »

Reteta zilei: Placinta cu dovleac

 

O reteta de placinta cu dovleac din: faina, ou, ulei, apa, sare, dovleac, cascaval, crema de branza, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250g faina 1 ou 3 linguri ulei 4 linguri apa 1 lingura sare pentru umplutura: 500g dovleac 3 oua 100g cascaval 200g crema de branza 2 cepe verzi sare…

Read more »

Reteta zilei: Picioare de porc marinate

 

Picioare_de_porc_marinate_06

O reteta de picioare de porc marinate din: picioare de porc, sare, frunze de telina, ceapa, patrunjel, amestec provensal, ulei, otet si piper. Ingrediente: 500g picioare de porc apa sare frunze telina ceapa patrunjel amestec provensal ulei otet piper   Mod de preparare: Se spala foarte bine cu apa picioarele de porc. Se taie…

Read more »

Reteta zilei: Musaca de pui

 

O reteta de musaca de pui din: piept de pui, cartofi, ceapa rosie, morcovi, ardei, smantana, oua, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800g piept de pui 7-8 cartofi 3 cepe rosii 2 morcovi 2 ardei 200g smantana 3 oua patrunjel sare piper   Mod de preparare: Se curata cartofii si se pun la fiert….

Read more »

Reteta zilei: Tarte cu ananas

 

Tarte_cu_ananas_14

O reteta de tarte cu ananas din: unt, apa rece, oua, sare, zahar pudra, unt, faina, nuca de cocos, lichior si ananas. Ingrediente: pentru aluat: 150g unt 50ml apa rece 2 oua 1/4 lingurita sare pentru umplutura 100g zahar pudra 100g unt 60g faina 1 ou 50g nuca de cocos 2 linguri lichior 6…

Read more »

Reteta zilei: Prajitura Inimioara

 

O reteta de prajitura inimioara din: oua, zahar, faina, cacao, frisca, compot de caise si o rodie. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 4 linguri zahar 2 linguri faina 2 linguri cacao pentru umplutura: 500 ml frisca lichida 1 borcan compot caise 1 rodie   Mod de preparare: Albusurile se separa de galbenusuri si se…

Read more »

Reteta zilei: Supa de pui cu legume

 

O reteta de supa de pui cu legume din: carne de pui, telina, pastarnac, patrunjel, dovlecei, fasole verde, rosii si sare. Ingrediente: carne de pui ¼ telina 1 radacina pastarnac 2 radacini patrunjel 2 dovlecei 1 mana fasole verde rosii sare   Mod de preparare: Se spala bine carne de pui si se da…

Read more »

Reteta zilei: Varza de Bruxelles cu branza

 

O reteta de varza de bruxelles cu branza din: varza de bruxelles, lapte, branza, unt, faina, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 300g varza de Bruxelles 250ml lapte 100g branza rasa 50g unt 2 linguri faina 1/4 lingurita nucsoara sare piper Mod de preparare: In cazul in care varza de Bruxelles nu este toata de…

Read more »

Reteta zilei: Chec cu ciocolata si lichior

 

Chec_cu_ciocolata_si_lichior_12

O reteta de chec cu ciocolata si lichior din: faina, unt, zahar, lichior, galbenusuri, albusuri, sos de caramel, ciocolata, ciocolata alba si smantana. Ingrediente: pentru aluat: 350g faina 200g unt 200g zahar 4 linguri lichior 3 galbenusuri 3 albusuri 1 ceasca sos de caramel ciocolata pentru glazura: 100 g ciocolata alba 100 g smantana…

Read more »

 

Reteta zilei: Friptura umpluta

 

Friptura_umpluta_14

O reteta de friptura umpluta din: carne de vita, carnati, ardei, ceapa verde, ardei copti, praf de supa, branza, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de vita 3 carnati 1 ardei 1 ceapa verde 2 ardei copti 40g praf de supa 5 linguri branza rasa sare piper   Mod de preparare: Carnatii se…

Read more »

Reteta zilei: Prajitura Metrou

 

Prajitura_Metrou_26

O reteta de prajitura Metrou din: oua, zahar, faina, ulei, apa, zahar vanilat, praf de copt, cacao, zahar vanilat, lapte, margarina, esenta de vanilie si ciocolata de menaj. Ingrediente: pentru aluatul galben: 4 oua 260g zahar 260g faina 7 linguri ulei 10 linguri apa calda 1 plic zahar vanilat 1 pliculet praf de copt…

Read more »

Reteta zilei: Ciorba de perisoare

 

O reteta de ciorba de perisoare din: morcovi, pastarnac, telina, ceapa, ardei rosii, bulion, zeama de varza, vegeta, patrunjel, leustean, sare, carne tocata, orez, sare si oua. Ingrediente: 2 morcovi 1 pastarnac 1/2 telina 2 cepe 2 ardei rosii 1 cana bulion sau 2-3 rosii 250 ml zeama de varza sau bors 1 lingurita…

Read more »

Reteta zilei: Tiramisu

 

Tiramisu_11

O reteta delicioasa de tiramisu din: piscoturi, oua, crema mascarpone, esenta migdale, cafea, coniac, zahar si cacao. Ingrediente: 500 g piscoturi (de preferat boromir) 4 oua 500 g crema mascarpone 1 esenta migdale 1 l cafea Coniac 4 linguri zahar Cacao   Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma….

Read more »

Reteta zilei: Pui cu sos de mustar

 

O reteta de pui cu sos de mustar din: pui, suc de portocale, smatana, vin alb, mustar, usturoi, amidon de porumb, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 100ml suc de portocale 100g smantana 100ml vin alb 3 linguri mustar 4-5 catei usturoi 1 lingura amidon de porumb sare piper   Mod de preparare: Puiul…

Read more »

Reteta zilei: Placinta cu mere

 

Placinta_cu_mere_20

O reteta de placinta cu mere din: faina, unt, oua, iaurt, drojdie, ulei, zahar pudra, sare, esenta de vanilie, mere, zahar, scortisoara, zahar vanilat si smantana. Ingrediente: pentru foi:  600 g faina 200 g unt (la temperatura camerei) 2 oua 6 linguri iaurt ½ plic drojdie uscata 5 linguri ulei 7 linguri zahar pudra…

Read more »

Reteta zilei: Rulada de pui

 

Rulada_de_pui_11

O reteta delicioasa de rulada de pui din: piept de pui, sare, apa si boia. Ingrediente: 2 piept de pui 2 linguri cu varf de sare 100 ml apa 3 linguri boia   Mod de preparare: Piepturile de pui se taie pe jumatate, se freaca bine cu sare,  se pun intr-un castron si se…

Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata si fasole neagra

 

Prajitura_cu_ciocolata_si_fasole neagra_04

O reteta de prajitura cu ciocolata si fasole neagra din: fasole neagra, oua, ulei, cacao pudra, migdale, esenta de vanilie, praf de copt si ciocolata neagra. Ingrediente: 3/4 fasole neagra uscata sau 425g conserva de fasole neagra, clatita si bine scursa 3 oua 5 linguri (75ml) ulei 1 cana (200g) zahar 55g cacao pudra…

Read more »

Reteta zilei: Tochitura dacica

 

Tochitura_dacica_09

O reteta de tochitura dacica din: carne de porc, ficat de pui, carnati, ceapa rosie, morcovi, ardei rosu, ardei iute, pasta de tomate, usturoi, vin rosu, patrunjel, sare, piper, boia si busuoc. Ingrediente: 800g carne de porc 500g ficat de pui 5 carnati 4 cepe rosii 2 morcovi 1 ardei rosu 1 ardei iute…

Read more »

Reteta zilei: Inghetata de ciocolata

 

Inghetata_de_ciocolata_12

O reteta delicioasa de ingheatata de ciocolata din: smantana, zahar, ciocolata, galbenusuri, albusuri, lapte si amidon. Ingrediente: 250g smantana 100g zahar 50 g ciocolata 3 galbenusuri 3 albusuri 150ml lapte 1 lingura amidon   Mod de preparare: Intr-o cratita se pune laptele, amidonul, 50 g zahar si cele trei galbenusuri. Se fierb la foc…

Read more »

Reteta zilei: Chec cu fructe confiate

 

Chec_cu_fructe_confiate_11

O reteta delicioasa de chec cu fructe confiate din: unt, zahar, oua, faina, stafide, fructe confiate, nuci, esenta de vanilie, lichior, ciocolata menaj si lapte. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt 200 g zahar 4 oua 450 g faina de autocrestere 50 g stafide 50 g fructe confiate 50 g nuci 1 lingurita esenta…

Read more »

Retetele saptamanii (reteta zilei)

 

Carne_umpluta_cu_ardei_copt_si_carnati_061.jpg [auto]

Reteta zilei: Carne umpluta cu ardei copt si carnati O reteta delicioasa de carne umpluta cu ardei copti si carnati din: carne tocata, ardei gras, ceapa, oua, branza, boia, patrunjel, sare, carnati, cascaval si ardei copti. Ingrediente: 700 g carne tocata 1 ardei gras 1 ceapa 2 oua 50 g branza rasa boia 1…

Read more »

Reteta zilei: Carne umpluta cu ardei copt si carnati

 

Carne_umpluta_cu_ardei_copt_si_carnati_09

O reteta delicioasa de carne umpluta cu ardei copti si carnati din: carne tocata, ardei gras, ceapa, oua, branza, boia, patrunjel, sare, carnati, cascaval si ardei copti. Ingrediente: 700 g carne tocata 1 ardei gras 1 ceapa 2 oua 50 g branza rasa boia 1 legatura patrunjel sare 3 carnati 4 felii cascaval ardei…

Read more »

Reteta zilei: Sufleu de dovlecei

 

Sufleu_de_dovlecei_08

O reteta de sufleu de dovlecei din: dovlecei, branza, oua, ardei gras, ceapa, usturoi, amidon de porumb, sare si piper. Ingrediente: 5 dovlecei 100 g branza rasa 2 oua 1 ardei gras 1 ceapa 2-3 catei usturoi 2 lingurite amidon de porumb sare piper   Mod de preparare: Dovleceii taiati cubulete se calesc in…

Read more »

Reteta zilei: Supa cu carne si dovleac

 

O reteta de supa cu carne si dovleac din: carne, paste fainoase, ardei, ceapa, morcov, cartofi, dovleac, frunze de dafin, boia dulce, oregano, pasta de tomate, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500g carne 250g paste fainoase 1 ardei 1 ceapa 1 morcov 1-2 cartofi 200g dovleac 2 frunze de dafin 1 lingurita boia dulce…

Read more »

2 comentarii

  1. se poate inlocui carnea de vita cu porc?spanacul trebuie proaspat sau ie bun si cel congelat?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.