Casoleta vegetariana

Casoleta vegetariana

Casoleta vegetariana din: morcovi mari, napi, ciuperci, cartofi, ceapa, fasole, bulion, dafin, usturoi, ulei, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 5- 6 morcovi mari 2-3 napi 6-8 ciuperci proaspete sau 200 g hribi uscaţi 1/2 kg cartofi 10-12 cepe mici (arpagic) 100 g fasole boabe fiartă şi scursă 3 linguri de bulion dafin 5-6 căţei de usturoi […]

Supă de cartofi cu praz şi kaiser

Reteta zilei: Supa crema de cartofi cu praz

Supa crema de cartofi cu praz din: cartofi, supa, parz, smantana, patrunjel. Ingrediente:  450gr cartofi, curarati, taiati cuburi 1.5 l supa 4 fire praz, tocat 150ml smantana sare si piper patrunjel pentru servire     Mod de preparare: Fierbeti cartofii 15-20 de minute. Incorporati prazul. Asezonati cu sare si piper si mai gatiti 10-15 minute. […]

Reteta zilei: Supa crema de mazare

Supa crema de mazare din: unt, ceapa, mazare, smantana, sare, piper, crutoane. Ingrediente:  2 linguri unt 2-3 cepe mici, tocate 400gr mazare 3-4 linguri smantana sare si piper crutoane, pentru servire   Mod de preparare: Topiti untul si gatiti ceapa timp de 3 minute amestecand ocazional. Adaugati 500ml apa, mazarea si asezonati cu sare si […]

Reteta zilei: Supa de ceapa cu paine prajita

Supa de ceapa cu paine prajita din: ceapa, ulei de masline, unt, supa, paine, sare, piper. Ingrediente:  4 cepe 2 linguri ulei de masline 2 linguri unt 900ml supa 4 felii paine 40-50 branza gruyere sau cheddar, rasa sare si piper   Mod de preparare: Curatati si tocati ceapa. Incalziti uleiul si untul intr-o oala. […]

Reteta zilei: Supa de cartofi

Supa de cartofi din: ulei de masline, usturoi, ceapa, chimen, coriandru, supa, cartofi, naut, amidon, smantana, pasta tahini, spanac, piper cayenne, sare, piper. Ingrediente:  2 linguri ulei de masline 4 catei de usturoi 1 ceapa, tocata 2 lingurite chimen 2 lingurite coriandru 1.2 l supa 350gr cartofi cuburi 425 gr naut, din conserva 1 lingurita […]

Supa delicioasa de ciuperci

Reteta zilei: Supa de ciuperci aromata cu cimbru

Supa de ciuperci aromata cu cimbru din: ciuperci uscate, ulei de masline, unt, praz, usturoi, ceapa, ciuperci, supa, cimbru uscat, smantana, sare, piper, ceapa verde, cimbru. Ingrediente:  25 gr ciuperci uscate 2 linguri ulei de masline 1 lingura unt 2 fire praz, tocat 1 catel de usturoi, tocat 2 cepe, tocate 225 gr ciuperci 1.2 […]

Pachetele de vinete cu mozzarella

Reteta zilei: Pachetele de vinete umplute cu mozzarella

Pachetele de vinete umplute cu mozzarella din: vinete, mozzarella, rosii, busuioc, ulei de masline, sare, piper, otet balsamic, pasta de tomate, suc de lamaie, nuci de pin. Ingrediente:  2 vinete 225g mozzarella 2 roșii 16 frunze proaspete de busuioc 2 linguri de ulei măsline sare și piper negru măcinat Ingrediente pentru sos: 4 linguri ulei […]

Paste_cu_sos_de_rosii_si_busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc din: paste, rosii, ceapa, usturoi, zahar, sare, busuioc, ulei. Ingrediente: 300 g paste fară ouă 400 g conservă de roşii mărunţite sau întregi 1 ceapă 4-5 căţei de usturoi sare zahăr busuioc puţin ulei   Mod de preparare: Ceapa mărunţită se căleşte în ulei, se adaugă usturoiul pisat, […]

Taietei cu mac

Taietei cu mac si miere

Taietei cu mac si miere din: taietei, mac, miere, ulei, sare. Ingrediente: 250 g tăieţei laţi de post 100 g mac măcinat miere ulei sare   Mod de preparare: Tăieţeii se fierb în apă cu sare după instrucţiunile de pe ambalaj, apoi se strecoară şi se amestecă cu 1-2 linguri de ulei. Se împart pe […]

Reteta zilei: Legume la cuptor cu orez si salsa verde

Legume la cuptor cu orez si salsa verde din: dovlecei, fenicul, dovleac, ceapa, ardei gras, rosii, ulei de masline, usturoi, otet balsamic, sare, piper, menta patrunjel, mustar dijon, suc de lamaie, vermicelli, orez, supa de legume. Ingrediente:  3 dovlecei, feliati pe lungime 1 bulb de fenicul, taiat în felii 450g dovleac, tăiat bucati 12 cepe […]

Ciorba_de_post_cu_legume

Ciorba de post cu legume

Ciorba de post cu legume din: cartofi, morcovi, ceapa, gogosar, gulie, orez, prune, ulei, sare, patrunjel, piper, otet. Ingrediente: 4-5 cartofi 2 morcovi 1 ceapă 1 gogoşar murat 1 gulie 2-3 linguri orez 1 pumn de prune uscate ulei sare piper frunze de pătrunjel verde otet   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală […]

Chiftele umplute cu carnati

Chiftele din naut

Chiftele din naut din: naut, ceapa, ou, faina, usturoi, nucsoara, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 300 g năut din conservă 1 ceapă 1 ou 1 lingură rasă de făină 2 căţei de usturoi 1/2 linguriţă praf de nucşoară 1 legătură de pătrunjel pesmet sare piper   Mod de preparare: Scurge năutul şi dăteşte-l cu apă rece. […]

Chiftele din naut cu chimen si coriandru

Chiftele din naut cu chimen si coriandru

Chiftele din naut cu chimen si coriandru din: naut, ceapa, dovlecel, morcov, faina, pesmet, condimente, sare, piper. Ingrediente: 250 g năut fiert 1 ceapă albă 1 dovlecel 1 morcov 50 g făină de năut 3-4 linguri de pesmet 1 linguriţă de condimente în amestec (chimen, coriandru) sare piper   Mod de preparare: Pune la blender […]

Frigarui cu cartofi

Frigarui cu cartofi

Frigarui cu cartofi din: cartofi, usturoi, ceapa, ardei, rozmarin, hasmatuchi, sare, piper. Ingrediente: 800 g cartofi noi apă cu sare ceapa lamaie ulei piper ardei usturoi rozmarin hasmatuchi   Mod de preparare: Se fierb 800 g cartofi noi în apă cu sare circa 12 minute. Se scurg şi se trec prin apă rece. Se ung cu […]

Ghiveci de legume cu rozmarin

Ghiveci de legume cu rozmarin

Ghiveci de legume cu rozmarin din: vinete, dovlecei, ardei, ceapa, rosii, morcovi, pastai, cimbru, rozmarin, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3 vinete 3 dovlecei 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi verzi o ceapă 4 roşii mari 2 morcovi câteva păstăi de fasole cimbru rozmarin 2 căţei usturoi 2-3 linguri ulei sare piper   Mod […]

Chiftele aromate din fasole

Chiftele din fasole cu usturoi

Chiftele din fasole cu usturoi din: fasole, pesmet, cartof, morcov, pastarnac, ceapa, usturoi, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g fasole boabe (roşie sau pestriţă) 4 linguri de pesmet 1 cartof 1 morcov 1 păstârnac 1 ceapă 1 linguriţă de usturoi praf 3 linguri de făină 3 linguri de ulei sare piper   Mod de preparare: […]

Barcute cu chiftelute de carne si cartofi

Barcute cu cartofi

Barcute cu cartofi din: cartofi, sare, sparanghel, supa de legume, unt, tarhon, vin, paine, ulei, branza. Ingrediente: 8 cartofi mari pentru fiert sare 1 kg sparanghel verde 750 ml supă de legume 3 linguri de unt clarificat 1 legătură de tarhon 2 cl vin de Madeira 2 felii de pâine de secară integrală 2 linguri […]

Paste prăjite cu şuncă

Paste prajite cu legume

Paste prajite cu legume din: usturoi, salote, piper, ulei, sare, rosii, pasta de tomate, zahar, paste, morcovi, conopida, busuioc. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 2 şalote 2 linguriţe de piper Sichuan (zdrobit) ulei 1 conserve mare de roşii descojite sare 1 linguriţă de zahăr 2 linguri de pastă de tomate 400 g paste chinezeşti cu […]

Supa de cartofi cu leurda, crutoane si prune uscate

Supa spumoasa de cartofi

Supa spumoasa de cartofi din: cartofi, legume, ceapa, unt, maghiran, ciuperci, ulei, sare, piper, nucsoara, smantana, zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g cartofi 1 legătură de legume pentru supă 1 ceapă 40 g unt 1 linguriţă de maghiran uscat 800 ml supă de legume 300 g ciuperci pleurotus 1 lingură de ulei sare piper nucşoară 200 […]

Flori_de_zucchini_umplute

Flori de zucchini umplute

Flori de zucchini umplute din: flori de zucchini, orez, ceapa, marar, menta, pasta de tomate, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 flori de zucchini 80 g orez cu bob lung 1 ceapă 1/2 de legătură de mărar 1/2 de legătură de mentă 8 linguri de pastă de tomate 2 linguri de ulei de măsline sare piper […]

Supa_frantuzeasca_de_verdeata

Supa frantuzeasca de verdeata

Supa frantuzeasca de verdeata din: salota, macris, spanac, telina, nasturel, hasmatuchi, patrunjel, cartofi, castraveti, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 şalotă 150 g măcriş 100 g frunze de spanac 1 legătură de frunze de ţelină 1 legătură de năsturel 1 legătură de hasmaţuchi 1 legătură de pătrunjel 1 kg cartofi făinoşi 1 1/2 castraveţi de salată […]

Bilute de cartofi

Bulete de cartofi dulci

Bulete de cartofi dulci din: cartofi, ceapa, ou, zahar, sare, faina, ulei, coriandru, sos chili. Ingrediente: 500 g cartofi-dulci 1/2 de legătură de ceapă verde 1 ou 1 1/2 linguri de zahăr de trestie 1 lingurită de sare 2 1/2 linguri de făină 1 lingură de coriandru proaspă tocat ulei pentru prăjit sos de chili […]

Vermicelli_cu_ardei

Vermicelli cu ardei

Vermicelli cu ardei din: vermicelli, ardei, coriandru, sos de peste, ulei, miere, otet. Ingrediente: 250 g vermicelli din orez câte 2 ardei graşi roşii şi galbeni 6 fire de coriandru 4 linguri de ulei vegetal 4 linguri de sos de peşte 2 linguri de miere 2 linguri de oţet alb de orez   Mod de […]

Legume de primavara

Graten de legume de primavara cu camembert

Graten de legume de primavara cu camembert din: cartofi, sare, sparanghel, zahar, unt, gulie, morcovi, mazare, patrunjel, camembert, paine, unt. Ingrediente: 500 g cartofi pentru fiert sare 250 g sparanghel alb 1 priză de zahăr 1 linguriţă de unt 1 gulie 300 g morcovi 200 g mazăre mangetout 1 legătură de pătrunjel 6 linguri de […]

Sala mixta cu branza de capra si fistic

Salata mixta cu branza de capra si fistic

Salata mixta cu branza de capra si fistic din: branza de capra, fistic, salata mixta, suc de mandarine, suc de lamaie, mustar, otet, ulei. Ingrediente: 180 g brânză proaspătă de capră 100 g fistic decojit 1 pachet Salată Mixtă de la Agriro Fresh 2 linguri suc de mandarine 2 linguri suc de lămâie 1 linguriţă […]

Pachetele de laptuca gratinate cu rosii si seminte de pin

Pachetele cu linte verde

Pachetele cu linte verde din: linte, ceapa, cimbru, rozmarin, patrunjel, busuioc, mere, sfecla rosie, fasole verde, stafide, ghimbir, ulei, sare, piper, coriandru. Ingrediente: 250 g linte verde 1 ceapă 1 fir cimbru 1 fir rozmarin 4 fire pătrunjel 1 fir busuioc 2 mere 1 rădăcină mare de sfeclă roşie fiartă 200 g fasole verde 1 […]

Flan tricolor de legume

Flan tricolor de legume

Flan tricolor de legume din: broccoli, morcovi, rosii, oua, smantana, praf de ghimbir, praf cumin, praf nucsoara, unt, sare, piper. Ingrediente: 500 g broccoli 500 g morcovi 500 g roşii 6 ouă 500 ml smântână 1 praf ghimbir măcinat 1 praf cumin 1 praf nucşoară rasă 30 g unt pentru uns forma sare piper   […]

Tarta cu legume asortate

Tarta cu legume asortate

Tarta cu legume asortate din: faina, margarina, sare, apa, morcovi, cimbru, anason, broccoli, spanac, praz, ulei, smantana, oua, curry, sare, piper, unt, nuca. Ingrediente: Aluat: 200 g făină 100g margarină 1/2 linguriţă sare 1/2 pahar apă călduţă Umplutură: 5 morcovi 1 fir cimbru proaspăt 1 linguriţă seminţe de anason 1/2 căpăţână de broccoli 100 g […]

Tartar cu ardei grasi

Tartar cu ardei grasi asortati

Tartar cu ardei grasi asortati din: ardei grasi, ulei, lamai, cimbru, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi verzi 1 ardei gras galben 3 linguri ulei de măsline 2 lămâi 4 fire de cimbru 4 fire busuioc sare piper   Mod de preparare: Se încinge grilul cuptorului. Se aşază ardeii graşi […]

Vinete coapte cu usturoi

Vinete coapte cu rosii si usturoi

Vinete coapte cu rosii si usturoi din: vinete, rosii, usturoi, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete 2 roşii 1 căţel de usturoi 4 fire cimbru sare piper   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 150°C. Se spală vinetele şi se taie în două pe lung. Roşiile se taie felii subţiri, cu un cuţit cu […]

Salata de fenicul cu grepfrut rosu

Salata de fenicul cu grepfrut rosu

Salata de fenicul cu grepfrut rosu din: fenicul, grepfrut, boia, ulei, menta, sare, piper. Ingrediente: 2 bulbi de fenicul 2 grepfruturi roşii 1 praf boia iute 4 linguri ulei de măsline extra-virgin (presat la rece) frunze de mentă sare piper   Mod de preparare: Se spală bulbii de fenicul, se tamponează cu prosoape de hârtie […]

Anghinare fripte cu lamaie

Anghinare fripte cu patrunjel

Anghinare fripte cu patrunjel din: anghinare, lamaie, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 16 anghinare mici 1 lămâie sare piper din râşniţă 1l ulei de măsline pentru fritat pătrunjel pentru decor sferturi de lămâie pentru servit   Mod de preparare: Se curăţă anghinarele şi se îndepărtează foile exterioare tari. Se decojesc tijele, iar petalele se scurtează […]