Retete vegetariene: Pizza vegetariana
PrinteazaO reteta de pizza vegetariana din: faina, drojdie, lapte, sare, ulei de masline, mozzarella, dovlecei, ceapa, ciuperci, rosii, ardei si busuioc verde.
pentru aluat:
- 300 g faina
- 50 g drojdie
- 150 ml lapte
- un praf sare
- 3 linguri ulei de masline
pentru umplutura:
- 200 g mozzarella
- 2 dovlecei
- o ceapa
- 200 g ciuperci
- 4-5 rosii
- 3 ardei
- busuioc verde
Mod de preparare:
Se amestecă drojdia cu puţin lapte călduţ şi cu o linguriţă de făină. Se lasă să dospească câteva minute. Intre timp, se cerne făina. Se pune restul de lapte, sarea, uleiul şi maiaua. Se încorporează şi se frământă câteva minute.
Se obţine un aluat care se lasă să crească 30 de minute. Se spală legumele, se curăţă şi se taie feliuţe. Se întinde aluatul cu sucitorul şi se aşază în forme. Se pun legumele, mozzarella şi se coace la 150°C. Se serveşte cu busuioc.
Pizza vegetariana
Pofta buna!