Retete vegetariene: Ghiveci călugăresc

Printeaza

Ghiveci călugăresc din: ceapa, ulei de masline, rosii decojite, cartofi, ardei grasi, conopida, dovlecei, morcovi, varza, telina, sare, piper si rozmarin.

Ingrediente:Ghiveci_calugaresc

  • 3 cepe
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 conservă roșii decojite întregi în suc de roșii
  • 4 cartofi
  • 2 ardei grași roșii
  • 1 conopidă mică
  • 2 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 1 varză mică
  • 1 rădăcină țelină
  • sare
  • piper
  • rozmarin

 

Mod de preparare:

Se curăță și se spală cartofii, ardeii grași, dovleceii și rădăcina de țelină. Se taie toate cuburi mici. Se despart buchețelele de conopidă. Varza se spală și se toacă. Morcovii se curăță, se spală și se taie rondele fine. Se lasă să se scurgă roșiile din conservă și se păstează sucul. Roșiile se taie bucăți.

Se curăță ceapa, se toacă și se călește în ulei încins, într-o cratiță încăpătoare. Se adaugă pe rând în cratiță legumele: mai întâi morcovii, țelina și cartofii, apoi ardeii grași, conopida și varza și în cele din urmă dovleceii.

Se lasă să se înăbușe. Apoi se adaugă în cratiță roșiile, precum și sucul lor și se dă cratița la cuptor, acoperită. Se lasă să scadă bine. După cca 30 min. se scoate cratița din cuptor și se servește ghiveciul cu rozmarin.

Ghiveci călugăresc

Ghiveci_calugaresc

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • ghiveci de dovlecei
  • ghiveci de legume cu vinete

2 comentarii

  1. Ce bine arata ghiveciul calugaresc 😛

  2. Giveciul mi-a iesit un deliciu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.