Retete usoare: Supa de curcan cu taitei

Printeaza

O reteta de supa simpla de curcan din: aripa de curcan, morcovi, telina, ceapa si faina.

Ingrediente:Retete_de_Sarbatoare_Supa_de_curcan_cu_taitei

  • 1 aripă de curcan
  • 2 morcovi
  • 2 tije de ţelină apio
  • 1 ceapă
  • 1 ou
  • 1 cană cu făină

 

Mod de preparare:

Pune carnea la fier în apă rece şi ia spuma de câteva ori, până când zeama rămâne limpede.

Curăţă legumele, taie-le felii şi pune-le la fiert alături de carne.

După ce a fiert aripa de curcan, îndepărtează pielea şi lasă în supă doar carnea tăiată bucăţi.

In timp ce ingredientele fierb, pregăteşte tăiţeii: amestecă oul cu puţină sare şi făină.

Frământă până obţii un aluat moale, dar nu lipicios.

Presară făină pe masă şi întinde aluatul cât mai subţire, până devine o foaie aproape transparentă.

Peste foaia de tăiţei, presară puţină făină, ruleaz-o şi tai-o foarte subţire.

Răsfiră tăiţeii şi pune-i laţjscat pentru câteva minute.

Inainte să-i adaugi în supă, scutu- ră-i bine de făină şi dă-i în câteva clocote.

Supa simpla de curcan cu taitei

Retete_de_Sarbatoare_Supa_de_curcan_cu_taitei

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.