Retete usoare: Salată de legume cu mozzarella

Printeaza

O reteta savuroasa de salata de legume cu mozzarella din: pasta de tomate, salata, naut, rosii, mozzarella, suc de rosii, ulei de masline, usturoi, ceapa, busuioc, sare, piper si telemea de capra.

Ingrediente:Retete_usoare_Salata_de_legume_cu_mozzarella

  • pastă de tomate
  • o salată verde
  • 200 g năut
  • 4 roşii
  • 400 g mozzarella
  • 200 ml suc de roşii
  • 100 ml apă
  • o lingură de ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi
  • o ceapă mică
  • 4 fire de busuioc
  • sare
  • piper
  • telemea de oaie sau telemea de capră

 

Mod de preparare:

Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun legumele tocate şi se călesc până devin aurii. Se adaugă sucul de roşii în care s-a dizolvat o lingură de pastă de tomate Olympia, apă, sare, piper şi puţin busuioc tocat.

Se fierbe totul până scade sosul, se opreşte focul şi se presară restul de busuioc tocat. Năutul se pune la înmuiat cu o seară înainte, se clăteşte şi se pune la foc în apă clocotită cu puţină sare. Se trece sub un jet de apă rece şi se pune într-un castron. Se adaugă salata verde spălată şi ruptă bucăţele, roşiile spălate şi tăiate felii subţiri.

Se presară brânza mozzarella tăiată în bucăţele, se amestecă şi se serveşte alături de sosul de roşii cu busuioc. Pentru plus de gust, se adaugă şi puţină telemea de oaie sau de capră.

Salată de legume cu mozzarella

Retete_usoare_Salata_de_legume_cu_mozzarella

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.