Retete usoare: Hering cu paste şi sos de ceapă

Printeaza

O reteta delicioasa de hering cu: paste, morcovi, ardei capia, ardei iute, ceapa, usturoi, vin alb, sare, piper, ulei de masline, patrunjel.

Ingrediente:Retete_usoare_Hering_cu_paste_si_sos_de_ceapa

  • 4 heringi
  • 400 g paste verzi
  • doi morcovi
  • un ardei capia
  • un arcei iute mic
  • 3 cepe roşii
  • doi căţei de usturoi
  • 250 ml vin alb demisec
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • pătrunjel

Mod de preparare:

Heringii se curăţă, se eviscerează, se spală şi se condi­mentează. Se pun pe un platou şi se introduc la rece pentru zece minute.

Se aşază într-o tavă, se toarnă puţin ulei, se presară pătrunjel tocat, se adaugă o cană cu apă şi se introduc în cuptorul încins.

Se ţin 30-45 de minute, se scot pe un pla­tou şi se păstrează la cald.

Morcovii se curăţă de coajă, se spală, se taie bucăţi potrivit de mari şi se pun într-un castron.

Cepele se curăţă de foi, se spală, se taie rondele şi se aun peste morcovi.

Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se adaugă morcovii şi se călesc până încep să se aurească.

Se adaugă cepele, se călesc cinci minute, apoi se presară ardeiul capia, ardeiul iite şi ustu­roiul feliate, sare şi piper.

Se mai ţin pe foc cinci minute, se adaugă vinul, o cană cu apă şi se fierb până se înmoaie.

Pastele se fierb in apă cu sare, se scurg, se amestecă cu sosul de ceapă şi legume.

Hering cu paste şi sos de ceapă

Retete_usoare_Hering_cu_paste_si_sos_de_ceapa

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.