Retete usoare: Frigarui asortate
PrinteazaO reteta delicioasa de frigarui asortate din: carne de porc, carne de vita, carne de pui, slanina afumata, ardei grasi, rosii, ciuperci, ceapa, sare, boia, piper, ulei de masline si vin alb.
- 500 g carne de porc
- 500 g carne de vita
- 500 g carne de pui
- 200 g slanina afumata sau kaizer
- 4 ardei grasi
- 30 g rosii cherry
- 20 g ciuperci proaspete
- 4 cepe
- sare
- boia
- piper
- ulei de masline
- 100 ml vin alb
- 20 bete de frigaruie
Mod de preparare:
Taie carnea în cuburi, condimenteaz-o, adaugă ulei de măsline şi vin şi las-o la marinat cât timp te ocupi de legume.
Taie ciupercile în două, ardeii în pătrate mai mari, ceapa în sferturi, iar slănina în bucăţele.
Incinge cuptorul. Ta- petează tava mare de aragaz cu hârtie de copt şi stropeşte-o cu puţin ulei de măsline.
Montează frigăruile: 2-3 foi ceapă, o bucăţică de carne, o roşie cherry, o feliuţă de slănină, o bucăţică de carne, ardei, ciuperci, carne.
Bagă tava cu frigărui în cuptor pe primul nivel, la foc mare.
După 10-15 minu¬te, întoarce frigăruile şi mai lasă 10-15 minute în cuptor.
Stropeşte cu vin alb, mută tava pe nivelul de sus şi lasă circa 20 de minute.
Frigarui asortate
Pofta buna!
Frigarui din astea stiu sa fac si eu 🙂