Retete usoare: Ciorba de gasca
PrinteazaO reteta de ciorba de gasca din: carne de gasca, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, ardei rgas, fidea, leustean, bors, sare si piper.
- 1,5 kg carne de gasca
- 2 cepe
- 3 morcovi
- 2 radacini de patrunjel
- 1 radacina de pastarnac
- 1 ardei gras rosu
- 200 g fidea
- 2 legatura leustean
- 1 l bors
- sare
- piper
Mod de preparare:
carnea în bucăţi potrivite, spălaţi-o şi puneţi-o la fiert în 5 litri de apă şi 2 linguri de sare.
Eliminaţi spuma de câte ori este cazul. Adăugaţi legumele curăţate, spălate şi tăiate şi 1 legătură de leuştean tocat.
Fierbeţi ciorba până când carnea este bine fiartă.
La final, puneţi borşul fiert separat, potriviţi de sare şi piper şi adăugaţi leuşteanul rămas, tocat mărunt.
Ciorba de gasca
Pofta buna!