Retete tv Paprika #7

Printeaza

 Retete:

Retete tv Paprika #7

 

Curcan cu curry

Ingrediente:

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 25 g unt
  • 1 ceapă mare, curăţată şi tocată fin
  • 4 căţei de usturoi,decojiţi şi curăţaţi
  • 2,5 cm ghimbir proaspăt curăţat şi ras
  • 1 ardei iute roşu,curăţat de seminţe şi tocat
  • 8 păstăi de cardamom uşor zdrobite
  • 1 linguriţă chimen
  • 1 lingură Garam Masala
  • 1 linguriţă seminţe de coriandru
  • 2 cartofi mari, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe
  • 1 dovlecel ,fără seminţe.tăiat cubuleţe
  • 570 ml supă de pui sau curcan
  • 125 ml iaurt
  • 85 ml smântână grasă
  • 1 lingură suc de lămâie
  • Carne de curcan fiartă şi tăiată cubuleţe(6 palme mâini pline)
  • 1 lingură de frunze de coriandru proaspăt
  • Sare
  • Piper negru proaspăt macinat

Mod de preparare:

Într-un vas de teflon se încălzesc uleiul şi untul.Se adaugă ceapa şi se căleşte 2-3 minute.Apoi se adaugă usturoiul,ghimbirul,ardeiul iute,cardamom,chimenul,curcuma,Garam Masala şi coriandrul.Toate aceste ingrediente se fierb la foc mediu până ceapa devine moale;trebuie însă să aveţi grijă să nu ardeţi condimentele.Adăugaţi cartofii şi dovleceii şi ţineţi pe foc mediu până ce cartofii tind să se lipească de vas.Acum turnaţi supa şi lăsaţi să fiarbă.Condimentaţi cu sare şi piper negru proaspăt măcinat.Fierbeţi timp de 10-15 minute la foc mic, apoi adăugaţi iaurtul, smântâna şi sucul de lămâie.Adaugaţi carnea de curcan şi frunzele de coriandru şi serviţi!

Curry cu tăiței din orez

Inrgediente:

  • Pentru pui
  • 8 pulpe de pui cu tot cu oase și piele
  • 2 linguri semințe de susan
  • 2 linguri miere
  • Pentru salata kimchee
  • câteva ridichii
  • 1 ceapă roșie
  • 1 varză chinezească
  • 1 legătură coriandru proaspăt
  • 1 ardei roșu iute
  • 1 ardei verde iute
  • o bucățică de 2 cm de ghimbir
  • 2 lime
  • ulei de susan
  • Pentru curry
  • o bucățică de 2 cm de ghimbir
  • 2 ardei roșii iuți

opțional: câteva frunze proaspete de kaffir lime

  • 1 legătură coriandru proapăt
  • 4 căței de usturoi
  • 1 baton lemongrass
  • 1 legătură ceapă verde
  • ulei de susan
  • 300 ml supă de pui
  • 200 g fasole verde
  • 1 cutie x 400 ml lapte de cocos
  • suc de lime
  • sos de soya
  • Pentru tăiței
  • 250 g tăiței din orez
  • 1 lime
  • Condimente
  • ulei de măsline
  • sare de mare și piper negru
  • Pentru garnitură
  • chipsuri din creveți
  • sos chilli
  • 1 lime
  • 1 salată verde
  • 1 pungă muguri de fasole
  • câteva crenguțe de coriandru proaspăt

 

Mod de preparare:

Pentru început: Pregătiți-vă toate ingredientele și instrumentele de care aveți nevoie. Puneți pe foc o tigaie mică și una mare. Atașați discul care taie felii în robotul de bucătărie. Puiul: Puneți pulpele în tigaia mare, cu partea cu pielea în jos. Stropiți cu ulei de măsline, adăugați sare și piper și lăsați să se prăjească 18-20 minute. Nu uitați să întoarceți pulpele o dată la un minut. Spălați-vă pe mâini.Salata Kimchee: Spălați ridichiile. Curățați ceapa roșie și tăiați-o pe jumătate. Puneți în robotul de bucătărie ceapa, varza chinezească și ridichiile. Răsturnați-le într-un bol. Adăugați ardeiul și coriandrul în robot și apoi răsturnați-le peste salată.

Curățați ghimbirul și dați-l pe răzătoare, apoi adăugați-l în bolul cu salată. Puiul: Acoperiți partea de sus a puiului cu hârtie pentru copt și peste aceasta puneți tigaia mică. Puneți ceva greu peste aceasta, cum ar fi un mojar cu pistil. Prin acest procedeu, carnea de pui se va pătrunde foarte bine pe ambele părți și va deveni foarte crocantă.Curry: Puneți lama lama care mărunțește în robotul de bucătărie. Curățați ghimbirul și îndepărtați tulpinile de ardei. Puneți-le în robotul de bucătărie împreună cu frunzele de lime și cu aproape toată cantitatea de coriandru. Zdrobiți cățeii de usturoi cu tot cu coajă, tăiați pe jumătate lemongrass-ul și îndepărtați frunzele exterioare. Tăiați ceapa verde. Puneți totul în robot și amestecați până obțineți o pastă. Adăugați ulei de susan și ulei de măsline și amestecați.Puiul: Puneți tigaia mică pe foc și aruncați hârtia de copt.

Scurgeți cu mare atenție grăsimea și întoarceți puiul cu partea cu pielea în sus. Adăugați 2 linguri de semințe de susan în tigaia mică și lăsați-le să se prăjească. Când sunt gata, scoateți semințele într-un bol și luați tigaia de pe foc.Salata Kimchee: Adăugați sucul de la cele două lime și un pic de sare și piper. Amestecați bine cu mâinile și gustați. Luați o tigaie mare și puneți-o pe foc.Puiul: Scurgeți din nou grăsimea, ștergeți tigaia cu un șervețel și dați focul mai mic. Adăugați 2 linguri de pastă de curry, pe care ați preparat-o în robotul de bucătărie și amestecați. Întoarceți puiul și lăsați-l să fiarbă. Puneți apă în fierbător și porniți-l.Curry: Restul de pastă de curry puneți-o în tigaia cea mare de pe foc și turnați supa de pui. Amestecați bine și adăugați fasolea verde.

Agitați cutia cu lapte de cocos și vărsați conținutul în tigaie. Amestecați și dați focul mai încet.Tăițeii: Puneți tăițeii în tigaia goală cu un pic de sare și acoperiți-i cu apă fiartă. Lăsați-i câteva minute până se înmoaie și pot fi mâncați. Când sunt gata, se scurg și se trec pe sub un jet de apă rece. Puneți-i din nou în tigaie și adăugați ulei de susan și suc de lime. Gustați de sare.Puiul: Verificați dacă puiul este făcut, adăugați 2 linguri cu miere și amestecați. Întoarceți puiul cu partea cu pielea în jos.Garnitura: Aranjați chipsurile de creveți pe un platou. Puneți sosul chilli în mijlocul platoului într-un bol. Tăaiați limeul în sferturi și stoarceți sucul peste chipsuri. Spălați salata și lăsați-o să se usuce. Apoi aranjați-o într-un castron alături de mugurii de fasole și de coriandru.

Duceți totul la masă.Curry: Gustați de sare și piper și adăugați sucul de lime. Mai țineți pe foc încă un minut pentru a se îngroșa sosul și apoi duceți totul la masă.Cum să serviți: Împărțiți tăițeii în patru boluri. Puneți carnea de pui pe un platou. Fiecare se va servi și îți va pune în farfurie un strat de tăiței, unul de carne de pui, salată verde, salata kimchee și un pic de sos. Presărați apoi semințele de susan și serviți.

Desert cu lămâie si lime

Ingrediente:

  • 500 ml smântână grasă
  • coaja şi sucul de la 1 lămâie
  • coaja şi sucul de la 1 lime
  • 75 g zahăr pudră
  • 5 biscuiţi cu ovaz

Mod de preparare:

Se amestecă smântâna cu zaharul şi se adaugă coaja şi sucul de la cele două citrice. Compoziţia se bate bine până se întăreşte.

Se iau patru biscuiţi, se fărâmiţează şi se aşează în bolurule în care va fi servit desertul.

Compoziţia se lasă puţin la frigider şi apoi se toarnă în boluri. Decoraţi cu biscuitele rămas pe care îl radeţi deasupra şi serviţi.

Desert în straturi

Ingrediente:

  • Biscuiți la alegere
  • Lichior de fructe
  • Fructe de sezon
  • Smântână și cremă mascarpone
  • Un baton de vanilie

Mod de preparare:

Biscuiții se mărunțesc și se toarnă peste ei lichiorul din fructe.Deasupra se așază fructele , care pot fi proaspete sau din compot.Urmează un strat de smântână amestecată cu cremă mascarpone.Batonul de vanilie se taie și se scot semințele, care vor da un plus de savoare.Se continuă cu câte straturi doriți dumneavoastră.

Desert rapid de Crăciun

Ingrediente:

  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 4 linguri cremă de lichior
  • scorţişoară pulbere
  • coaja de la 1 portocală
  • 200 g smântână grasă
  • 100 g panettone
  • 1 lingură coniac
  • bucăţele de ciocolată neagră

Mod de preparare:

Într-un vas se amestecă zahărul cu mascarpone, cu scorţişoara şi cu coaja de la portocală. Într-un vas separa se bate smântâna şi apoi se adaugă peste mixul de mascarpone.

Se taie panettone în bucăţele mici şi se înmoaie î coniac.În bolurile în care se va servi deserul se pune căte o lingură din mixul de cremă, apoi se presară panettone apoi iar un strat de crema şi iar panettone deasupra.Se decorează cu zahăr şi cu bucăţelele de ciocolată.

Dovleac lunguieț la cuptor cu pancetta și paste cu nuci de pin

Ingrediente:

  • 675g Dovleac lunguieț
  • 2 lingură ulei de măsline
  • 25g unt
  • 4 frunze proaspete de rozmarin
  • 100g pancetta făra crustă, tăiată cubulețe
  • 2 căței de usturoi pisați
  • 1 ceapă roșie tăiată fin
  • 175g ciuperci tăiate
  • 100ml supă de legume
  • 1 tub de 250g brânză mascarpone
  • 50g parmezan proaspăt ras
  • 275g paste tip penne
  • 50g nuci de pin
  • 1 linguriță de busuioc proaspăt, mărunțit
  • sare de mare și piper negru, proaspăt macinat
  • frunze de rucola stropite cu puțin dressing și pâine prăjită

 

Mod de preparare:

Încălziți cuptorul la 200C .Cojiți dovleacul iar apoi tăiaîi-l în jumătate și îndepărtați semințele. Puneți jumătate din uleiul de măsline și untul într.-o tavă. Introduce-ți tava în cuptor pentru câteva minute până ce se încălzește puțin.Tăiați dovleacul țn cubulețe mici și adăugați-le în tavă. Adăugați rozmarinul și băgați tava în cuptor pentru aproximativ 20 de minute.Încălziți restul de ulei de măsline și adăugați pancetta. Lăsați-o la făcut 5 minute și adăugați usturoiul, ceapa și ciupercile. Lăsați mixtura pe foc pentru încă 5 minute.

Adăugați supa, mascarpone și parmezanul ras. Lăsați mixtura la facut pentru circa 5 minute, amestecând , până ce scade puțin și se îngroașe. Asezonați dupa gust.Între timp, fierbeți pastele țn apa cu puțină sare. Scurgeți pastele și băgați-le sub un jet de apă rece.Vă întoarceți la tigaie și adăugați sosul de mascarpone, dovleacul și nucile de pin. Puneți mixtura țn castroane și presărați busuiocul. Se servește împreuna cu un bol de salată și pâine prăjită..

Dulceata de dovleac

Ingrediente:

  • un dovleac turcesc,
  • 1/2 kg zahar,
  • 250 ml apa,
  • putin vin alb,

Mod de preparare:

Se curata dovleacul de coaja si de seminte si se taie cubulete. Se pune la fiert la foc tare impreuna cu zaharul, apa si vinul si se lasa sa fiarba o jumatate de ora, amestecandu-se din cind in cind. Se serveste cald.

Dulceata de trandafiri

Ingrediente:

  • 250 gr petale de trandafiri,
  • 1kg zahar,
  • apa,

Mod de preparare:

Se culeg petalele de trandafir, dimineata devreme, si se curata. Se pun pe foc zaharul si apa pina se formeaza un sirop peste care se adauga petalele de trandafir frecate cu zahar. Se fierb la foc mic timp de 20-30 de minute. Se lasa sa se raceasca un pic si se toarna in borcane.

Ecler lebădă

Ingrediente:

  • 1 cană de apă
  • 1 cană de făină
  • 3 sferturi de ulei
  • 1L de lapte
  • esență de vanilie/zahăr vanilat
  • 1 cană de zahăr
  • 3 ouă pentru cremă
  • 5 ouă pentru compoziție

Ca ornament:

  • jeleuri
  • frișcă
  • topping de ciocolată/fructe de pădure

Mod de preparare:

Se fierbe apa cu uleiul, iar în momentul în care s-au încălzit se ia cratița de pe foc și se adaugă făina. Se amestecă până se desprinde de pe pereții vasului (ca o mămăliguță). Aluatul trebuie să se răcească până să adăugați și ouăle.În timp ce această compoziție stă să se răcească, ocupați-vă de cremă. Puneți 750 ml de lapte pe foc, adăugând esență de vanilie sau zahăr vanilat. Și separat, turnați 250 ml de lapte pe care i-ați reținut dintr-un litru într-un alt recipient. Adăugați 8 linguri de făină, o cană de zahăr și amestecați. Pe urmă adăugați și gălbenușul a 3 ouă. Amestecați.

Revenind la aluat, puneți 5 ouă pe rând și amestecați.Odată ce aluatul este gata, turnați formele pe o tavă folosindu-vă de un șprit: gât, cioc și bază. Tava puteți să o tapetați sau să folosiți hârtie de copt.Cuptorul trebuie să fie pornit la o temperatură medie și aluatul lăsat pentru 25-30 de minute.Laptele odată încălzit turnați conținutul cremei cu grijă, amestecând în același timp.Aluatul a crescut și e timpul să umpleți eclerele, dar nu înainte de a decora farfuria.Așezați apoi eclerele, umplându-le cu cremă. Puneți baza, aripile și gâtul lebedei.Adăugați frișcă, ciocolată, jeleuri, după preferință și serviți!

Enchiladas de curcan cu sos Chilli

Ingrediente:

  • 2 lingurițe ulei de chilli
  • 1 lingurița pudră chilli iute
  • 1 lingurița paprika
  • puțin zahăr pudră
  • coaja rasa și sucul unei lămâi
  • 4 fileuri din piept de curcan, tăiate fâșii
  • 2 lingurițe de ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapă roșie, curățată și feliată
  • 1 ardei roșu, cu semințele indepartațe și tăiat felii subțiri
  • 1 ardei galben, cu semințele îndepartate și tăiat în felii subțiri
  • 8 tortillas
  • 50g brânza Cheddar

Sosul chilli :

  • 2 lingurițe ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapa tăiată fin
  • 2 căței de usturoi zdrobiți
  • 1 ardei chilli roșu, cu semințele îndepărtate și tăiat fin
  • 1/2 linguriță de paprika dulce, chimion
  • 1/4 linguriță coriandru
  • 1 cutie de 400g cubulețe de roșii
  • sucul de la o lămăie
  • sare și piper proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Amestecați uleiul de chilli, pudra de chilli , paprika, zahărul, coaja și sucul de lămâie într-un vas nemetalic. Adăugați curcanul și amestecați până ce carnea este acoperită complet de mixtura de chilli, apoi acoperiți vasul cu o folie de plastic și lăsați la marinat, în frigider, circa 1-2 ore.Pentru pregatirea sosului de chilli, încălziți uleiul într-o tigaie mare și adăugați ceapa. Căliți ceapa circa 7-8 minute Adăugați usturoiul, chilli, paprika, chimionul, coriandrul și lăsați la facut un minut, amestecând tot timpul. Adăugați roșiile și sucul de lămâie, apoi asezonați după gust. Fierbeți la foc mic circa 10-15 minute până când mixtura scade și devine mai consistentă.Pentru prepararea umpluturii de curcan, încălziți uleiul de floarea soarelui într-o tigaie.

Căliți ardeii împreună cu ceapa timp de 5 minute. Adăugați curcanul marinat și lăsați pe foc pentru încă 4 minute.Folosiți mixtura de curcan și ardeii pentru a umple fiecare tortilla, apoi împăturiți-le și rulați-le una lângă cealaltă într-un vas de yena. Presărați peste tortilla sosul de tomate și brânza. Coaceți timp de 15-20 de minute, pînă ce capătă o culoare ușor maronie. Se servește alături de un bol cu salată verde.

Fâșii de crap

Ingrediente:

  • file crap
  • făină albă
  • ulei vegetal

Pentru marinată:

  • 1 ou
  • usturoi zdrobit
  • sare
  • sos de soia
  • piper cu coajă lămâie
  • chimen măcinat
  • Salată:
  • cel puțin trei tipuri de salate
  • zeama de la 1 lămâie
  • ulei de măsline
  • puțină sare

Mod de preparare:

Cu ajutorul unei furculițe sau mixer, se amestecă bine ingredientele pentru marinată. Se taie fileul în fâșii groase de un deget, și se așază în marinată. Se pot ține în marinată o zi întreagă, însă dacă ne grăbim, e suficient să le „îmbibăm” bine, ca să preia aroma.Apoi se dau fâșiile de pește în făină. Scuturăm făina rămasă, ca să nu ardă în uleiul fierbinte. Adăugăm o cantitate mare de ulei în tigaie, iar când este suficient de fierbinte, punem bucățile de pește. Prăjim la foc mediu câteva minute, apoi le scoatem și le scuturăm de ulei.Rupem în bucăți salatele, picurăm deasupra zeama de lămâie și uleiul de măsline. Putem adăuga puțină sare peste salată, amestecăm bine și se pune pe farfurie. Peste salată, punem fâșiile de carp, picurăm încă puțină zeamă de lămâie și ornăm cu un sfert de lămâie.

Fasole făcăluită cu salată de castraveți murați

Ingrediente:

  • 400 g fasole
  • 120 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 căței de usturoi, pisați
  • 2 cepe mari
  • 2 roșii
  • 2 linguri paste de tomate
  • Busuioc uscat
  • Sare și piper
  • castraveți murați

 

Mod de preparare:

Dacă fasolea nu este din conservă, se pune o cană mare de fasole la înmuiat, timp de 2 ore înainte de a se pune la fiert. Fasolease pune la fiert până când devine păstoasă, ușor de sfărâmat. Fasolea trebuie tescuită și apoi se freacă cu cca 100 ml de floarea soarelui, până când devine o pastă fină, omogenă. În această pastă se adaugă 2 căței de usturoi pisați bine și se amestecă bine până ce aroma usturoiului se împrăștie în toată compoziția. Se iau 2 cepe mari și se toacă nu foarte mărunt și se pun la călit în 20 de ml de ulei floarea soarelui, bine încins.

Se adaugă 2 roșii, bine tocate, se lasă la scăzut, după care, se adaugă și două linguri de pastă de tomate, precum si un vârf de cuțit de busuioc uscat, sare și piper. Se călește toată compoziția bine, până când devine densă, de un roșu intens. În farfurie se așează în straturi alternative, fasolea făcăluită și compoziția de ceapă călită. Se servește cu castraveți murați și pâine prăjită. Poftă bună și gătiți cu gust.

Fazan

Ingrediente:

  • 1 fazan întreg eviscerat
  • sare
  • ulei
  • boia de ardei iute
  • sare
  • 2 frunze de dafin
  • 1 cățel de usturoi
  • vin rosé
  • pătrunjel

Mod de preparare:

Fazanul va fi împăiat pe capacul vasului din care va fi servit, drept urmare trebuie depielițat încă de la început. După ce l-ați depielițat, dați cu puțină sare.Carnea de fazan trebuie să stea în apă să se spele de sânge.Puneți oala la încins cu puțin ulei.Între timp măsurați și împăiați cu sârme. Odată ce uleiul s-a încins puneți carnea la rumenit și înnăbușit. Mai adăugați puțină sare, puneți capacul și lăsați să se înnăbușe.Montați apoi pielea de fazan pe capac.

Peste carnea de fazan înnăbușită puneți boia de ardei iute, ardei capia copți și ținuți în oțet și două frunze de dafin. Pe urmă adăugați puțină sare și un cățel de usturoi tocat.Lăsați până se topește ardeiul capia.După ce zeama a scăzut puteți adăuga și puțin vin rosé și mai lăsați să fiarbă la foc iute. Odată ce ardeiul s-a topit este momentul să stingeți cu smântână de gătit. Așteptați să scadă și adăugați pătrunjel din belșug.La final, turnați în vasul în care va fi servit.Poftă bună!

Festin cu tapas

Ingrediente:

  • Pentru tortilla
  • 250 g cartofi noi
  • 1 ceapă roșie mică
  • 1 linguriță semințe de fenicul
  • 2 căței de usturoi
  • 1 pumn de rozmarin proaspăt
  • 8 ouă
  • 1 pumn rucola, pentru servire
  • Pentru chorizo
  • 250 g chorizo
  • 2 căței de usturoi
  • 4 liguri oțet din vin roșu
  • 1 lingură miere
  • Pentru ardei
  • 100 g brânză Manchego
  • 1 pâine ciabatta
  • 50 g migdale mărunțite
  • 1 legătură cimbru prospăt
  • oțet din vin roșu
  • 1 borcan x 450 g ardei întregi
  • Pentru manchego
  • 100 g brânză Manchego
  • 100 g conservă de carne, de preferință de origine spaniolă
  • miere
  • cafea măcinată sau cafea instant
  • 1 mână măsline negre

opțional: câteva crenguțe de cimbru proaspăt sau oregano

  • Pentru anșoa
  • 1 pachet x 100 g hamsii marinate
  • câteva crenguțe de pătrunjel
  • 1 lămâie
  • 150 g roșii cherry
  • paprika afumată
  • Condimente
  • ulei de msăline
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare de mare și piper negru
  • Pentru servire
  • 1 sticlă cu apă minerală
  • 1 portocală
  • 1 sticlă cu sherry, de la rece

Mod de preparare:

Pentru început: Pregătiți-vă toate ingredientele și ustensilele de care aveți nevoie. Puneți o tavă rezistentă la cuptor pe foc mare și o tigaie mică la foc mic. Porniți grătarul la putere maximă. Atașați lama standard în robotul de bucătărie.Tortilla: Tăiați cartofii în cubulețe de 1 cm. Puneți-i în tavă cu ulei de măsline și amestecați bine. Curățași ceapa, tăiați-o pe jumătate și tăiați-o bucăți mari. După ce cartofii au căpătat o nuanță brună, adăugați ceapa împreună cu semințele de fenicul și amestecați. Acum puteți să vă ocupați de celelalte ingrediente dar nu uitați să mai amestecați cartofii din când în când.Chorizo: Tăiați chorizo în felii de 2 cm.

Puneți apoi bucățile în tigaia mică și adăugați ulei. Prăăjiți până devin aurii și crocanți. Amestecați din când în când.Ardeii: Tăiați coaja de la brânza Manchego și puneți-o în robot împreună cu o felie de ciabatta, cu migdale, frunze de cimbru, sare, piper și un pic de oțet. Amestecați bine și apoi umpleți ardeii cu acest amestec. Luați o tavă de copt și puneți ardeii în ea. Dacă vă rămâne compoziție o puteți pune peste ardei. Adăugați cimbru, stropiți cu ulei de măsline și puneți pe grătar, pe raftul din mijloc, pentru opt minute. Restul de pâine îl puteți duce la masă.Manchego: Așezați feliile de carne din conservă pe un platou alături de bucăți de brânză Manchengo. Turnați puțină miere peste brânză și presărați un vârf de cuțit de cafea măcinată sau cafea instant. Adăugați măsline negre, frunze de cimbru sau oregano, sare, piper și garnisiți cu ulei extravirgin de măsline.

Duceți platoul la masă.Chorizo: Spargeți cu mâna doi căței de usturoi necurățați și adăugați-i în tigaie.Tortilla: Cartofii ar trebui să fie aurii acum. Dați focul mic și adăugați doi căței de usturoi zdrobiți. Presărați frunze de rozmarin, sare și piper.Chorizo: Scurgeți cea mai mare parte din grăsime. Păstrați cam o lingură de grăsime. Adăugați miere, oțet și țineți pe foc până se transformă într-o glazură lipicioasă. Aveți grijă să amestecați din când în când pentru a nu se prinde.Tortilla: Gustați cartofii de sare și piper și apoi spargeți ouăle peste ei. Amestecați cu o lingură de lemn și dați focul un pic mai mare.

Când ouăle încep să se coaguleze adăugați rozmarinul și apoi puneți vasul pe grătar, pe raftul de sus pentru 3-5 minute.Anșoa: Puneți anșoa într-un bol. Tocați câteva fire de pătrunjel și puneți-le în bol. Adăugați coaja rasă de la o jumătate de lămâie, ulei extravirgin de măsline, roșiile și puneți câteva bețișoare de cocktail. Ideea este ca toată lumea să se poată servi din bol cu ajutorul acestor bețigașe. Adăugați un pic de paprika afumată și duceți bolul la masă.

Cum să serviți: Duceți tortilla și ardeii umpluți la masă. Pe un platou puneți rucola. Duceți și sosul cu chorizo la masă. Serviți alături de o cană cu apă minerală rece umplută cu felii de portocale și cu un pahar de sherry rece.

 

Poftă bună!

2 comentarii

  1. De cand cautam retetele astea!

  2. Erau bune si niste retete video de la ei

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.