Retete traditionale: Saramură de peste

Printeaza

O reteta de saramura de peste din: peste, ardei grasi, usturoi, rosii, lamaie, apa, malai, sare si piper.

Ingrediente:Saramură de peste

  • 4 bucati de peste
  • 2 ardei grasi
  • 5 catei de usturoi
  • 3 rosii mari
  • 1 lamaie
  • 1 l apa
  • 300 g malai
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curatati peştele, spălaţi-l şi apoi scurgeţi-l de apă. Condimentaţi-l şi puneţi-l la prăjit pe o tablă încinsă pusă pe grătar, acoperită cu un strat de sare grunjoasă.

Puneţi la fiert 500ml apă şi când aceasta clocoteşte adăugaţi roşiile, ardeii, usturoiul, tocate mărunt, sare şi piper. Opriţi focul şi lăsaţi vasul acoperit, ca să nu se răcească saramura.

Puneţi la fiert 1 l apă cu sare. Când clocoteşte, adăugaţi mălaiul, câte puţin, amestecând mereu pentru a nu se forma cocoloaşe. Fierbeţi mămăliga 15 – 20 de minute.

Luaţi peştii fripţi pe tablă şi puneţi-i în vasul cu saramură, lăsaţi-i în repaus 10 minute, apoi serviţi-i în farfurii calde, lângă mămăligă. Turnaţi deasupra lor saramură.

Saramura de peste

Saramură de peste

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.