Retete traditionale: Rulada cu ciuperci

Printeaza

O reteta delicioasa de rulada cu ciuperci, faina, sare, unt, ou, apa, praf de copt, telemea, sunca, ceapa, usturoi, parmezan, ulei, ou, sare, piper.

Ingnediente aluat:Rulada cu ciuperci

  • 200g făină
  • 1 linguriţă sare
  • 100 g unt rece
  • 1 ou mare
  • 1 lingură apă
  • 1 vârf cutit praf de copt

Ingrediente umputura:

  • 200 g ciuperci
  • 200 g telemea mai nesărată
  • 200 g şuncă
  • 1 căţel usturoi
  • 1 ceapă mare
  • 50 g parmezan (sau caşcaval ras)
  • 2 linguri ulei
  • 1ou
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu sarea şi praful de copt într-un castron. Se adaugă untul tăiat bucăţele şi se amestecă cu degetele până se obţine un aluat nisipos. Se adaugă oul bătut împreună cu apa şi se frământă bine până se obţine un aluat omogen, elastic şi nu foarte tare.

Se rumeneşte usturoiul zdrobit şi ceapa tăiată în ulei bine încins, se adau­gă ciupercile tocate mărunt, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se lasă la călit până scade bine toa­tă zeama lăsată de ciuperci.

Se adaugă şunca tăiată mă­runt, se mai lasă câteva mi­nute, după care se dă la răcit şi se amestecă cu telemeaua sfărâmată sau rasă.

Se întinde aluatul în foa­ie, se pune umplutura şi se rulează. Se taie felii potri­vit de groase şi se aşază „coşuleţele” pe o tavă unsă şi ta­petată cu făină. Se coc, la foc potrivit, 25 de minute.

Se scot, se ung cu ou bătut, se presară deasupra parmezan sau caşcaval ras şi se pun din nou la cuptor pentru 10 mi­nute. Se servesc calde.

Rulada cu ciuperci

Rulada cu ciuperci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.