Retete traditionale: Dovlecei umpluti

Printeaza

Dovlecei umplutiUmplutura se prepară la fel şi cu aceleaşi componente şi cantităţi ca şi cea pentru ardei. Dovleceii se curăţă la capete şi puţin de coajă pe deasupra, se taie pe grosime (circular), în bucăţi de mărimea dorită, se scobesc de miez şi se umplu, fără să se îndese umplutura. Se astupă cu o bucată de roşie sau tot de dovlecel. Cine doreşte, pentru o aromă plăcută, îi poate prăji în puţin ulei. Se aşază într-o tavă, cu gura în sus, se pune apă cu sos de tomate, verdeaţă, se dau la cuptor. Se servesc cu smântână sau cu iaurt.

Umplutura se prepară la fel şi cu aceleaşi componente şi cantităţi ca şi cea pentru ardei. Dovleceii se curăţă la capete şi puţin de coajă pe deasupra, se taie pe grosime (circular), în bucăţi de mărimea dorită, se scobesc de miez şi se umplu, fără să se îndese umplutura.

Se astupă cu o bucată de roşie sau tot de dovlecel. Cine doreşte, pentru o aromă plăcută, îi poate prăji în puţin ulei. Se aşază într-o tavă, cu gura în sus, se pune apă cu sos de tomate, verdeaţă, se dau la cuptor. Se servesc cu smântână sau cu iaurt.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.