Retete simple si rapide
PrinteazaRetete simple si rapide:
Retete culinare: Salata nicoise
O reteta de salata nicoise din: cartofi, fasolica verde, rosii, patrunjel, fileuri de ansoa, masline, capere, otet, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 cartofi 150 g fasolică verde 3 roşii coapte 1 legătură de pătrunjel 6 fileuri de anşoa, conservate în sare 100 g măsline negre 2 linguri de capere în…
Cheese cake cu cireşe
O reteta de Cheese cake cu cireşe din: unt, biscuiti, zahar, compot de cirese, amidon, zahar, scortisoara, cuisoare, foi gelatina, branza de vaci, zahar, suc de lamaie si frisca. Ingrediente: blat: 75 g unt 300 g biscuiti integrali 50 g zahar glazura de cirese: 425 ml compot de cirese 1 lingura amidon 30 g…
Reteta zilei: Taitei Yakisoba
O reteta de Taitei Yakisoba din: taitei, usturoi, varza, morcovi, ciuperci, creveti si piept de pui. Ingrediente: 1 pachet taitei usturoi varza alba morcovi ciuperci shiitake creveti piept de pui Mod de preparare: Se taie ciupercile in felii subtiri, la fel morcovii si varza alba. Se încinge intr-o tigaie nişte ulei şi pune usturoiul…
Creveţi cu chilli, lămâie şi pătrunjel
O reteta de creveti cu chilli, lamaie si patrunjel din: ulei de masline extravirgin, creveti, usturoi, fulgi de chilli, coaja si zeama de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 2 linguriulei de masline extravirgin 300 g creveti mari, cruzi 2 catei de usturoi, tocati fin 1 lingurita fulgi de chilli coaja rasa si zeama de la…
Tartar de căpşuni, mentă şi lime
O reteta de tarta de capsuni, menta si lime din: capsuni, lime, zahar brun si frunze de menta. Ingrediente: 10 capsuni 2 lime 2 linguri zahar brun 5-6 frunze de menta Mod de preparare: Spală căpşunile foarte bine sub jet de apă rece şi curăţă-le de codiţe. Usucă-le cu hârtie absorbantă şi taie-le…
Retete culinare: Musaca de vinete
O reteta de musaca de vinete din: ulei de masline, ceapa, usturoi, carne de miel, pasta de tomate, sare de mare, piper, rosii, scortisoara, mirodenii picante, vin, oregano, vinete, unt, faina, lapte, branza cheddar si oua. Ingrediente: 3-4 linguri de ulei de măsline, plus o cantitate suplimentară pentru uns 3 cepe mari, curăţate şi…
Cum se prepara pui cu sos barbeque (video)
O reteta video despre cum se prepara pui cu sos barbeque, un preparat foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara pui cu sos barbeque Pofta buna!
Tortilla cu ceapă caramelizată
O reteta de tortilla cu ceapa caramelizata din: ceapa, ulei de masline, cartofi si oua. Ingrediente: 2 cepe mari, taiate pe jumatate si feliate 5 linguri ulei de masline 800 g de cartofi, decojiti si taiati in felii cu grosimea de 2,5 cm 6 oua mari Mod de preparare: Se încinge cuptorul la…
Sos Pesto
Când vine vorba de amestecul delicat de busuioc proaspăt, ulei de măsline şi usturoi care formează sosul pesto, amatorii de paste devin de-a dreptul poetici. Busuiocul creşte din abundenţă în toate grădinile şi pe toate câmpurile de pe dealurile din provincia Liguria, aflată în nordul Italiei. Cu savoarea lui uşoară, el se potriveşte cu…
Frigărui de pui condimentate
O reteta de frigarui de pui condimentate din: pulpe de pui, ulei de masline, seminte de fenicul, chimion, boia afumata, usturoi, otet de vin rosu si aioli. Ingrediente: 6 pulpe superioare de pui, dezosate, fara piele (aproximativ 500 g) 2 linguri ulei de masline 1 lingurita seminte de fenicul, zdroite 1 lingurita de chimion…
Desert cu îngheţată şi pişcoturi
O reteta de desert cu inghetata si piscoturi din: piscoturi, inghetata, capsune, lichior si frisca. Ingrediente: 200 g piscoturi pentru sampanie 1 cutie (600 ml) inghetata din comert 300 g capsune sau zmeura 150 ml lichior sau coniac 200 ml frisca lichida Mod de preparare: Speli fructele în strecurătoare, iar după ce s-au…
Salata de fasole si mere
O reteta de salata de fasole si mere din: mere, fasole, ceapa, iaurt, curcuma, scortisoara, chimen, cuisoare, zahar, coriandru, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 mere roşii 250 g fasole mare albă 1 ceapă 2 borcănele de iaurt natural gras 1/2 linguriţă de curcuma 1/2 linguriţă de praf de scorţişoară 1/2…
Sos picant de ciocolata
O reteta de sos picant de ciocolata din: lapte, smantana, ciocolata, zahar, ardei iute, scortisoara si cuisoare. Ingrediente: 100 ml lapte 100 ml smantana dulce 100 g ciocolata menaj 100 lingura zahar 1 ardei iute rosu uscat 1 baton de scortisoara 1 cuisor Mod de preparare: Incălzeşte laptele puţin şi adaugă zahărul, un…
Calmar umplut cu orez, roşii si verdeţuri
O reteta de calmar umplut cu orez, rosii si verdeturi din: calmari, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, vin alb, orez, rosii, zahar tos, sare de mare, piper, menta si patrunjel. Ingrediente: 10 calmari tineri, curăţaţi; tentaculele puse deoparte ulei de măsline, pentru asezonat Umplutură de orez: 2 linguri de ulei de măsline 1…
Piure ţărănesc de cartofi
O reteta de piure taranesc de cartofi din: cartofi, sunca de curcan, ceapa rosie, cimbru verde, lapte, unt, piper si ceapa verde. Este o garnitură delicioasa. Ingrediente: 675 g cartofi parfumati curatati de coaja si taiati 4 bucati de sunca de curcan taiate in bucati mai mari 1 ceapa mica rosie tocata 1 lingurita…
Cocktail Batavia
O reteta simpla de Cocktail Batavia din: rom alb, curacao triple sec, suc de ananas, suc de pere, suc de mere si bitter lemon. Ingrediente: 4 cl rom alb 4 cl Curacao Triple Sec 10 cl suc de ananas 10 cl suc de pere 10 cl suc de mere 1 l Bitter Lemon …
Scones cu fructe
O reteta de scones cu fructe din: faina, sare, praf de copt, unt, zahar fin, lapte, capsuni, gem de capsuni, bezele si smantana. Ingrediente: 400 g de faina cu agent de creste, plus extra pentru pudrat 1/4 lingurita de sare 1 lingurita praf de copt 100 g unt, taiat cuburi 3 linguri de zahar…
Prăjitură la tavă cu vişine si glazura de smantana
O reteta de prajitura la tava cu visine si glazura de smantana din: faina, drojdie, zahar, sare, coaja de lamaie, lapte, unt, ou, visine, smantana si zahar. Ingrediente: blat de cozonac: 375 g faina 1 plic drojdie uscata 50 g zahar 1 praf sare coaja rasa de la o lamaie 175 ml lapte 75…
Salata de morcovi si grepfrut
O reteta de salata de morcovi si grepfrut din: grepfrut, morcovi, arahide, ulei de arahide, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 grepfrut 3 morcovi 1/2 pahar de arahide prajite 1 lingura ulei de arahide 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi morcovii, feliaţi-i julien şi puneţi-i deoparte. Spălaţi…
Sparanghel cu vinegretă
O reteta de sparanghel cu vinegreta din: sparanghel, ardei, ceapa verde, cimbru, supa de pui, otet de vin alb si piper. Sparanghelul proaspăt se găsea pe vremuri doar primăvara, dar acum se poate cumpăra pe tot parcursul anului. Aroma unică, dulceagă a sparanghelului e si mai plăcută când se combină cu o vinegretă uşoară…
Casată de banane
O reteta de casata de banane din: banane, pepene galben, ananas, nuca, branza de vaci, zeama de lamaie si frisca. Ingrediente: 2 banane 1/4 pepene galben 150 g ananas din compot 3 linguri nuca macinata 150 g branza de vaci 1 lingurita zeama de lamaie 100 ml frisca lichida Mod de preparare: Scurgi…
Sos de zmeură şi vanilie
O reteta de sos de zmeura si vanilie din: zmeura, pastaie de vanilie, apa si zahar. Ingrediente: 250 g zmeura 1 pastaie de vanilie 100 ml apa 2 linguri zahar Mod de preparare: Pune apa, zahărul şi păstaia de vanilie într-o crăticioară şi fierbe-le, la foc mic, timp de 5 minute din momentul…
Reteta zilei: Chiftelute de pui la cuptor
O reteta de chiftelute de pui la cuptor din: paine, lapte, bacon, ceapa, usturoi, ulei extravirgin de masline, ou, carne de pui, pasta de tomate si frunze de patrunjel. Ingrediente: 3 felii de pâine rupta în bucăţi mici 1/3 cana lapte 3 felii de pancetta/bacon 1 ceapa mica, tocata fin 1 căţel de usturoi…
Sardine la grătar cu tzatziki
O reteta de sardine la gratar cu tzatziki din: sardine, ulei de masline, sare de mare, piper, castravete, usturoi, iaurt, zeama de lamaie si frunze de menta. Ingrediente: 12 sardine foarte proaspete, curăţate de solzi şi eviscerate ulei de măsline, pentru asezonat sare de mare şi piper negru Tzatziki: 1 castravete 2 căţei de…
Minicocteiluri cu creveţi
O reteta de Minicocteiluri cu creveţi din: smantana, ketchup, salata verde, ridichi, mazare, creveti si lamaie. Ingrediente: 140 g smantana 50 g ketchup 2 inimi de salata verde, rupte in fasii 140 g ridichi, taiate fin 140 g de mazare, decongelata 200 g de creveti mici, decorticati, decongelati 1 lamaie, taiata in 12 felii…
Salată de paste cu salsa de castraveţi
O reteta de salata de paste cu salsa de castraveti din: paste, patrunjel, menta, ceapa verde, tarhon verde, roii, piper, iaurt, avocado, telina, ardei, castravete, nasturel si mar. Ingrediente: 225 g paste in forma de scoici sau alte paste concave 4 linguri patrunjel tocat 4 linguri menta verde tocata 4 linguri codite de ceapa…
Sos de brânză de vaci şi şofran
O reteta de sos de branza de vaci si sofran din: lapte, smantana, branza de vaci, sofran, vanilie si zahar. Ingrediente: 150 ml lapte 500 ml smantana dulce 120 g branza de vaci 1 varf de cutit sofran 1/2 pastaie de vanilie 2 linguri zahar Mod de preparare: Pune laptele la încălzit. Despică…
Supă de fasole albă si legume
O reteta de supa de fasole alba si legume din: fasole alba, ulei de masline, morcovi, ceapa, telina, usturoi, sare de mare, piper, rosii, pasta de tomate, oregano, patrunjel si branza feta. Este foarte simplu de preparat – trebuie doar să nu uitaţi să puneţi fasolea la înmuiat cu o noapte înainte şi să…
Tiramisu de fructe cu îngheţată
O reteta de tiramisu de fructe cu inghetata din: afine, glazura rosie, suc de afine, zahar, coaja de lamaie rasa, rom, piscoturi si inghetata. Ingrediente: 250 g afine (daca nu ai proaspete, poti folosi si congelate) 1 plic glazura rosie pentru tort 250 ml suc de afine sau de coacaze negre 2 linguri zahar…
Salată cu mere şi curmale
O reteta de salata cu mere si curmale din: alune, mere, curmale, ardei gras, telina, struguri, andive, iaurt, maioneza, suc de lamaie, zahar tos, sare si piper. Ingrediente: 55 g alune tocate 2 mere de desert cu coaja verde curatate si tocate grosier 170 g curmale proaspete curatate de samburi si tocate grosier 1…
Fondue valdostan
O reteta de fondue valdostan din: emmentaler, lapte, galbenusuri, unt, sare si piper alb. Ingrediente: 400 g Emmentaler 200 ml lapte 4 galbensuri 35 g unt sare si piper alb Mod de preparare: Taie brânza cubuleţe foarte mici şi ţine-o în lapte circa 3 ore ca să se înmoaie, apoi strecoar-o, păstrând şi…
Salată de curcan cu struguri şi nuci pecan
Cu contrastul său minunat de gusturi si texturi, această salată sătioasă se serveşte ca fel principal, fără a conţine prea multe grăsimi saturate. Este reţeta perfectă pentru resturile de friptură de curcan. Ingrediente: 225 g paste fusilli 150 g iaurt degresat 3 linguri maioneza cu continut redus de grasimi 1 lingurita otet de vin…
Punch Amaretto
O reteta simpla de Punch Amaretto din: vin rose, amaretto, zeama de lamaie, suc de portocale, sirop candel si coacaze. Ingrediente: 1 sticla vin rose 8 cl Amaretto 9 cm zeama de lamaie 6 cl suc de portocale 6 cl sirop candel 50 g coacaze Mod de preparare: Turnam intr-o cana de Sangire…
Cupe cu avocado şi creveţi
O reteta de cupa cu avocado si creveti din: cartofi, ulei de floarea soarelui, ceapa rosie, usturoi, ardei iute, boabe de coriandru, seminte de cumin, avocado, creveti, lamaie verde, piper, iaurt, coriandru si frunze de salata. Ingrediente: 450 g cartofi noi cu coaja rasa si taiati cubulete 2 linguri ulei de floarea-soarelui 1 ceapa…
Ochiuri cu verdeata
O reteta de ochiuri romanesti cu hasmatuchi si sos acrisor din: ceapa verde, ulei, supa, otet de mere, castraveciori acri, mustar, capere, sare, piper, zahar, creson, otet si oua. Ingrediente: 1 legatura ceapa verde 6 linguri ulei 125 ml supa 3-4 linguri otet de mere 60 g castraveciori acri 1 lingurita mustar 1 lingura…
Retete pentru weekend #12
Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Salată cu brânză de vaci şi piersici O reteta de salata cu branza de vaci si piersici din: fasole, fasole verde,…
Reteta zilei: Salata de radicchio cu mere si pere
O reteta de salata de radicchio cu mere si pere din: galbenus de oua, ulei de seminte de struguri, ceapa, lamai, smantana, lapte batut, mere, pere, radicchio, menta, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 de gălbenuş de ou 1/2 cana plus 2 linguri de ulei de seminte de struguri 2 linguri de ceapa tocata…
Supă de creson
O reteta de supa de creson din: cartofi, fenicul, usturoi, unt, supa, creson, smantana, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 500 g cartofi albi 1 bulb de fenicul 1 căţel de usturoi 1 lingură unt cca 750 ml supă 2 mâini de creson 100 g smântână sare piper nucşoară rasă Mod de preparare: Se…
Cum se prepara somon in aluat (video)
O reteta video despre cum se prepara somon in aluat, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Cum se prepara somon in aluat Pofta buna!
Salată de legume de primăvară
O reteta de salata de legume de primavara din: morcovi, fasole verde, sparanghel, mazare, soia, varza creata, unt si zahar. Ingrediente: 200 g de morcovi cu frunze, curatati 200 g fasole verde 200 g sparanghel, fara partea lemnoasa 200 g de mazare, proaspata sau decongelata 200 g bob sau soia verde 200 g de…
Cocktail de trandafir
O reteta sinpla de Cocktail de trandafir din: petale de trandafir, zahar, vin si sampanie. Ingrediente: 20 g petale de trandafir 1 cl zahar 1 sticla de riesling sec 1 sticla de sampanie Mod de preparare: Lasam o ora la temperatura camerei petalele de trandafir amestecate cu zaharul si cu o jumatate de…
Tort cu nuci, vişine si cacao
O reteta de tort cu nuci, visine si cacao din: unt, zahar pudra, cacao, galbenusuri, visine, coaja de portocala confiata, miez de nuca si frisca. Ingrediente: 200 g unt 150 g zahar pudra 3 linguri cacao 4 galbenusuri 100 g visine proaspete congelate sau din visinata 1 lingura coaja de portocala confiata 50 g…
Supa Pasta e fagioli
Mâncăruri delicioase se prepară în toate ţările, dar italienii se mândresc cu faptul că au atins perfecţiunea prin intermediul unui preparat culinar: supă de fasole. Pentru a prepara această mâncare consistentă, cu nenumărate variante regionale, se foloseşte în mod tradiţional fasolea cannellini sau fasolea albă. Majoritatea mâncărurilor italiene sunt simple, dar bine făcute. In…
Sos bolognez
O reteta de sos bolognez din: rosii, pulpa de porc, pulpa de vita, kaizer, supa de legume, unt, morcov, ceapa, telina, vin rosu, pasta concentrata de rosii, sare si piper. Ingrediente: 250 g rosii 100 g pulpa de porc 100 g pulpa de vita 80 g kaizer 400 ml supa concentrata de legume 50…
Haloumi la grătar cu salată de vinete
O reteta de haloumi la gratar cu salata de vinete din: vanata, sare de mare, piper, rosii, masline, menta, ulei de masline haloumi, faina, otet de vin rosu, oregano si ulei de arahide. Ingrediente: 1 vânătă mare sare de mare şi piper negru 6 roşii-prunişoară, coapte 40 g de măsline Kalamata, fără sâmburi 1…
Miniclătite Yorkshire
O reteta de Miniclătite Yorkshire din: lapte, oua, faina si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 450 ml de lapte 4 oua 250 g de faina 2 linguri ulei de floarea soarelui Mod de preparare: Intr-un robot de bucatarie se amesteca ouăle, laptele, făina şi două linguriţe de sare, cu trei-patru ore înainte de…
Salată cu porumb dulce şi cereale integrale
O reteta de salata cu porumb dulce si cereale integrale din: cereale, apa, frunza de dafin, porumb, ulei de floarea soarelui, ardei, nuci, ciuperci, castravete, menta, ou, mustar de dijon, coaja de portocale, suc de portocale, ulei de floarea soarelui, ulei de nuca si piper. Cerealele integrale au o dulceaţă distinctă şi o consistentă…
Cuşcuş cu pătrunjel si file de miel
O reteta de Cuşcuş cu pătrunjel si file de miel din: boabe de piper, seminte de susan, file de miel, ceapa, usturoi, ulei de masline, cuscus, scortisoara, boia, curcuma, piper de cayenne, supa, stafide, sare, otet de mere, piper, rosii, castravete si patrunjel. Ingrediente: 2 linguri boabe de piper negru 2 linguri seminţe de…
Cartofi şi păstârnac copţi, cu muştar şi miere
O reteta de cartofi si pastarnac copti, cu mustar si miere din: cartofi, pastarnac, unt, faina, lapte, mustar cu boabe, miere, otet din vin alb, paine si parmezan. Ingrediente: 800 g de cartofi, taiati in cuburi de 2,5 cm 800 g de pastarnac, taiat in cuburi de 2,5 cm 85 g de unt 85…
Spaghete cu pesto pe bază de pătrunjel
O reteta de spaghete cu pesto pe baza de patrunjel din: spaghete, sare, usturoi, samburi de pin, patrunjel, ulei de masline, parmezn si suc de lamaie. Ingrediente: 400 g spaghete sare 2 căţei de usturoi 2 linguri sâmburi de pin 1 legătură pătrunjel cca 120 ml ulei de măsline 30 g parmezan ras suc…
Creveţi cu sos de mărar
O reteta de creveti cu sos de marar din: orez, coaja si zeama de lamaie verde, ulei de floarea soarelui, ulei de susan, sos de soia, piper, broccoli, fasole verde, creveti, ardei, ceapa verde si marar. Ingrediente: 250 g orez Basmati amestecat cu orez salbatic coaja taiata in fasii subtiri si zeama de la…
Tort de inghetata cu piscoturi
O reteta de tort de inghetata cu piscoturi din: galbenusuri, zahar, lapte, frisca, zmeura, ciocolata, lamaie si piscoturi. Ingrediente: 3 galbenusuri 4 linguri zahar 200 ml lapte 400 ml frisca lichida 200 g zmeura 200 g ciocolata 1 lamaie 400 g piscoturi pentru sampanie Mod de preparare: Freci la bain-marie gălbenuşurile cu zahărul…
Ketchup
O reteta de ketchup din: rosii, ceapa, telina, morcov, usturoi, ulei de masline extravirgin, otet, mustar, scortisoara, coniac, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 350 g rosii 1 ceapa 1 tija de telina 1 morcov 1 catel de usturoi 3 linguri ulei de masline extravirgin 1 pahar otet 1 lingurita mustar 1 lingurita…
Read more »
Cocktail Cofee Egg Nogg
O reteta simpla de Cocktail Cofee Egg Nogg din: lichior de cafea, coniac, oua, zahar, lapte, frisca si nucsoara. Ingrediente: 12 cl lichior de cafea 8 cl coniac 4 oua 4 cl zahar 0,5 l de lapte 0,3 de frisca lichida nucsoara Mod de preparare: Mixam ingredientele cu gheata zdrobita in mixerul la…
Quiche cu branza
O reteta de Quiche cu branza din: unt, faina, lapte, branza de vaci, praf de copt, mustar, oua, crema de branza, cascaval, parmezan, ceapa verde, bacon si rosii cherry. Ingrediente: 50 grame unt 50 grame faina 150 ml lapte 200 grame branza de vaci 5 grame praf de copt 5 grame mustar 5 oua…
Friptură de vită cu sos de ceapă
O reteta de friptura de vita cu sos de ceapa din: boabe, pudra de mustar, cimbru, semitne de telina, ulei, pulpa de vita, faina, concentrat de vita, chutney de ceapa si marmite. Ingrediente: 1 lingura boabe de piper negru 1 lingura pudra de mustar 1 lingura de cimbru uscat 1 lingurita seminte de telina…
Salată cu brânză de vaci şi piersici
O reteta de salata cu branza de vaci si piersici din: fasole, fasole verde, untisor, pierisici, branza de vaci, fulgi de migdale, praf de ardei iute, marar, ulei de masline, coaja si suc de lamaie, mustar de dijon, miere si piper. Ingrediente: 250 g fasole lata congelata 175 g fasole verde rupta in doua…
Sos pesto genovez
O reteta de sos pesto genovez din: frunze de busuioc, usturoi, branza afumata, parmezan, ulei de masline extravirgin si sare grunjoasa. Ingrediente: 25-40 frunze de busuioc 3-4 catei de usturoi 2 linguri branza afumata 2 linguri parmezan ras 8 linguri ulei de masline extravirgin sare grunoasa Mod de preparare: Zdrobeşte în mojar frunzele…
Tort de inghetata
O reteta de tort de inghetata din: biscuiti, esenta de rom, oua, unt, zahar, frisca, coaja si suc de lamaie, zahar vanilat, zahar, frisca, glazura de ciocolata si capsune. Ingrediente: pentru blat iti trebuie: 500 g biscuiti mari 1 fiola esenta de rom 2 oua 200 g unt 100 g zahar pentru crema iti…
Friptura si tort de clătite cu verdeţuri de primăvară
O reteta de Friptura si tort de clătite cu verdeţuri de primăvară din: faina, oua, unt, lapte, sare, piper, ulei, branza de vaci, ceapa verde, hasmatuchi, macris, friptura de porc, ulei, ceapa si masline negre. Ingrediente: 100 g făină 2 ouă 50 g unt topit 125 ml lapte sare piper 2 linguri ulei 300…
Salată Thai de morcovi şi ridichi
O reteta de salata thai de morcovi si ridichi din: sos dulce de chilli, coaja si suc de lime, sos de peste, salata verde, morcovi, ridichi, ceapa verde si coriandru. Ingrediente: 4 linguri sos dulce de chilli coaja rasa de la 1 lime si 2 linguri de zeama 1 lingurita sos de peste 1…
Tartă cu busuioc
O reteta de tarta cu busuioc din: tarate de grau, faina de grau, sare, ou, unt, busuioc, oua, smantana, parmezan, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 100 g tarate de grau 100 g faina integrala de grau 1 praf sare 1 ou 130 g unt in plus: 2 legatura busuioc 5 oua 325 g smantana…
Salată cu bucăţi de friptură
O reteta de salata cu bucati de friptura din: ardei rosii, file de vita, usturoi, fasole verde, piper, otet balsamic, ulei de masline extravirgin, usturoi, esalota, frunze de salata. Ingrediente: 4 ardei rosii medii 280 g file de vita curatat de orice pielite 1 catel de usturoi 450 g fasole verde piper dupa gust…
Reteta zilei: Prajitura cu mere
O reteta de prajitura cu mere din: mere, scortisoara, zahar, faina, praf de copt, sare, ulei vegetal, zahar, suc de portocale, vanilie si oua. Ingrediente pentru umplutura: 6 mere 1 lingură de scorţişoară 5 linguri de zahăr Ingrediente pentru aluat: 2, 3/4 cani faina, cernută 1 lingura praf de copt 1 lingurita de sare…
Placinta mozaic cu carne de porc
O reteta de palcinta mozaic cu carne de porc din: carne de porc, cartofi, galbenusuri, ardei gras, unt, pesmet, ulei, unt, faina si smantana. Ingrediente: 400 g carne de porc 700 g cartofi 2 galbenusuri 1/2 ardei gras 75 g unt 2 linguri cu pesmet ulei pentru sos: 1 lingura cu unt 1 lingura…
Retete de post: Tarta cu praz, ciuperci si cartofi
O reteta de tarta cu praz, ciuperci si cartofi din: faina, margarina, drojdie, sare, apa, cartofi, praz, ciuperci, ceapa, cascaval vegetal, sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g faina 200 g margarina 10 g drojdie 1/2 lingurita cu sare 150 ml apa pentru umplutura: 200 g cartofi 1 fir de praz 400 g ciuperci…
Orez mexican si salata de fasole
O reteta de orez mexican si salata de fasole din: orez, mix de fasole, ceapa verde, ardei gras, avocado, zeama de lime, amestec de condimente si coriandru. Ingrediente: 175 g de orez basmati si salbatic 400 g mix de fasole la conserva, scurs si clatit 1 legatura de ceapa verde, tocata 1 ardei gras…
Tarta cu mere, scortisoara si frisca
O reteta de tarta cu mere, scortisoara si frisca din: faina, zahar, zahar vanilat, sare, ou, unt, mere, zahar, suc de lamaie, scortisoara, vin alb sec si suc de mere. Ingrediente: aluat: 200 g faina 50 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 praf sare 1 ou 100 g unt in plus: 8 mere…
Fassolada
Fassolada este una dintre cele mai gustoase mâncăruri ţărăneşti. Ea se face numai din fasole, legume, plante aromatice şi ulei de măsline. Pentru a pregăti fassolada, se foloseşte fasole albă, de obicei cannellini. Aceasta se lasă peste noapte în apă, ca să se înmoaie, după care se pune la fiert într-o oală, cu ceapă,…
Ruladă umplută
O reteta de rulada umpluta din: spanac, chifla, cartofi, usturoi, branza feta, samburi de pin, sare, piper, amestec de carne tocata, oua, mustar, oregano, ardei grasi, ulei de masline si rozmarin. Ingrediente: 300 g spanac congelat 1 chifla veche de o zi 750 g cartofi mici 1 catel de usturoi 100 g branza feta…
Retete traditionale: Chili con carne
O reteta de chili con carne din: ceapa, usturoi, ardei iute, tulpini de telina, ardie grasi, carne de vita, ulei, supa, boabe de porumb, fasole rosie, rosii, sare, piper si chimen. Ingrediente: 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 chili (ardei iuţi) roşii 2 tulpini de ţelină 2 ardei graşi verzi 750 g de…
Găluşte din cartofi cu varză si kaizer
O reteta de galuste din cartofi cu varza si kaizer din: varza, kaizer, ceapa, ulei, supa, galuste din cartofi, smantana, mustar, leustean, sare, piper, chimen, cascaval si ceapa verde. Ingrediente: 1 varza mica (1 kg) 400 g kaizer fara oase 4 cepe 2 linguri ulei 200 ml supa 500 g galuste din cartofi congelate…
Pahare cu mere şi fulgi de porumb
O reteta de pahare cu mere si fulgi de porumb din: mere acrisoare, zahar fin, miere, unt, fulgi de porumb si smantana. Ingrediente: 800 g de mere acrisoare 3 lingur de zahar fin 2 linguri de miere 25 g unt 85 g fulgi de porumb 200 ml de smantana grasa Mod de preparare:…
Fricassee de bibilică
O reteta de Fricassee de bibilică din: bibilica, morcovi, ceapa, patrunjel, piper negru, bulion de pui, ulei de masline, ciuperci, produs tartinabil, faina alba, coaja de lamaie, iaurt, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 bibilica curatata, de aproximativ 1,25 kg 35 g morcovi, taiati felii 60 g ceapa, taiata in sferturi 1 fir bogat…
Sufleu cu morcovi si carne tocată
O reteta de sufleu cu morcovi si carne tocata din: chifle, oua, morcovi, ceapa, usturoi, patrunjel, amestec de carne tocata, sare si piper. Ingrediente: 2 chifle vechi de 1 zi 4 ouă 3 morcovi de dimensiuni medii 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 legătură de pătrunjel 500 g de amestec de carne tocată…
Cocktail Citrus Red
O reteta simpla de Cocktail Citrus Red din: campari, vodca citron si sirop catina. pahar: rocks garnitura: orange zest Ingrediente: 40 ml Campari 40 ml vodca citron 25 ml sirop catina Mod de preparare: Se toarna ingredientele in pahar peste gheata cuburi, amestecandu-se continutul cu lingurita de bar.
Retete de post: Cartofi mozaic
O reteta de cartofi mozaic din: catofi, fasole verde, morcovi, ardei capia, telina, dovlecel, broccoli, porumb fiert, ceapa, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 cartofi medii 200 g fasole verde 3 morcovi mari 2 ardei capia rosii 1 telina mica 1 dovlecel 1 broccoli 200 g porumb fiert (conserva) 1…
Cannelloni umpluţi
O reteta de cannelloni umpluti din: morcovi, usturoi, sunca, ulei, rosii, amestec de carne tocata, sare, piper, oregano, mozzarella, lapte, supa, smantana, faina, parmezan si cannelloni. Ingrediente: 500 g morcovi 1 catel de usturoi 100 g sunca 1 lingura ulei 1 cutie de rosii (420 ml) 200 g amestec de carne tocata sare piper…
Supa Faki
Lintea este un ingredient important în alimentaţia grecilor, fiind în acelaşi timp o sursă ieftină de proteine şi un aliment foarte gustos, în Postul Mare, când credincioşii nu consumă carne, din linte se poate prepara o faki soupa simplă şi săţioasă. Faki soupa se mai numeşte şi fakes soupa. Este o mâncare deosebit de…
Perişoare cu sos de capere
O reteta de perisoare cu sos de capere din: paine alba, ceapa, sardele, unt, coaja de lamaie, ou, amestec de carne tocata, sare, piper, nucsoara, faina, supa, smantana, galbenus, capere si suc de lamaie. Ingrediente: 60 g de paine alba mai veche 2 cepe 4 sardele 45 g unt 1/2 lingurita de coaja rasa…
Cartof umplut
O reteta de cartof umplut din: cartofi, ceapa rosie, bacon, smantana, branza de vaci, unt, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi mari 1 ceapa rosie 200 g bacon 250 g smantana 200 g branza de vaci 150 g unt patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Incinge cuptorul la 180 de…
Crevete cu crusta crocanta
Preincalzeste cuptorul la semnul 7/220C. Unge 300 g crevete, curatate de coaja si sterse cu prosop de hartie, cu 2 linguri de sos iute de chilli si apoi da-le prin pesmet. Asaza-le in tava tapetata cu hartie de copt si da-le la cuptor 6-8 minute. Crevete cu crusta crocanta Pofta buna!
Chiftele de somon şi broccoli cu salată de roşii, avocado şi năsturel
O reteta de chiftele de somon si broccoli cu salata de rosii, avocado si nasturel din: cartofi, broccoli, fileuri de somon, zeama de lamaie, marar, ulei de floarea soarelui, mustar dijon, avocado, rosii cherry si nasturel. Ingrediente: 500 g cartofi, taiati in bucati 85 g broccoli, desfacut in buchetele 2 fileuri de somon, fierte…
Prepeliţă pe pat de rozmarin
O reteta de prapelita pe pat de rozmarin din: prepelite, lamaie, rozmarin, vin alb sec, ulei de masline, piper negru, coniac, coacaze, ghimbir, cimbru verde si mere. Ingrediente: 4 prepelite curatate 1 lamaie, taiata in sferturi 4-5 crengute bogate de rozmarin pentru marinata: 300 ml vin alb sec, cu aroma de fructe 1 lingura…
Cum se prepara file de somon (video)
O reteta video despre cum se prepara file de somon, un preparat deosebit de gustos si delicios, rapid, sanatos si nu in ultimul rand elegant. Cum se prepara file de somon
Garnituri: Cartofi gratinaţi
O reteta de cartofi gratinati din: usturoi, cartofi rosii, smantana, lapte, emmentaler, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 1 catel de usturoi 1 kg cartofi rosii, circa 300 g smantana 250 ml lapte 100 g Emmentaler ras sare piper nucsoara rasa Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180°C. Se curata usturoiul, se taie…
Reteta zilei: Creveti cu orez
O reteta de creveti cu orez din: creveti, amidon de porumb, sare, piper negru, ulei, oua, ceapa verde, morcovi, mazare, sos de soia si ulei de susan. Ingrediente: 700g creveti nefierti si decojiti 1 lingurita amidon de porumb 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru 3 linguri ulei pentru gatit 4 oua batute 2…
Dovleac cu ardei iute şi amestec de legume asiatice
O reteta de dovleac cu ardie iute si amestec de legume asiatice din: dovleac, ulei de floarea soarelui, boia iute, amestec chinezesc de cinci condimente, bok choi, sos de soia, otet din vin de orez, miere, lamaie verde si frunze de coriandru. Ingrediente: 1 dovleac mic sau 1/2 dovleac de placinta, taiat in bucati…
Sufleu de paste cu sunca de Praga
O reteta de sufleu de paste cu sunca de Praga din: macaroane, sare, sunca de praga, branza emmentaler, unt, faina, lapte, supa, smantana, piper, nucsoara, cimbru, mazare, ceapa, usturoi, ulei, rosii pasate, foaie de dafin si zahar. Ingrediente: 350 g macaroane sare 150 g sunca de Praga 100 g branza Emmentaler 3 linguri unt…
Cocktail Paradiso
O reteta simpla de Cocktail Paradiso din: vodca vanilla, sirop de pin, piper negru, scortisoara, fresh lemon juice si portocala. Pahar: lowball sau collins garnitura: pepene galben si phisalis Ingrediente: 50 ml vodca vanilla 20 ml siropd e pin 1 praf de piper negru 1 praf de scortisoara 20 ml fresh lemon juice…
Sufleu de paste cu brânză de vaci şi legume
O reteta de sufleu de paste cu branza de vaci si legume din: paste, sare, rosii cherry, sunca de praga, oua, branza gouda, piper, cascaval si mazare. Ingrediente: 250 g paste scurte spirale sare 125 g rosii cherry 100 g sunca de Praga 3 oua 500 g branza de vaci (branza gouda) piper 100…
Reteta zilei: Piersici cu crema chantilly
O reteta de piersici cu crema chantilly din: piscoturi cu vanilie, compot de piersici, smantana, zahar pudra si esenta de vanilie. Ingrediente: 10 piscoturi de vanilie 1 compot de piersici pentru crema chantilly: 200g smantana 4 linguri zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie Mod de preparare: Intr-un castron se mixeaza smantana, zaharul…
Porc prăjit cu ghimbir şi miere
O reteta de porc prajit cu ghimbir si miere din: taitei cu ou, amidon, sos de soia, miere, ulei de floarea soarelui, muschi de porc, ghimbir, ardei rgas verde, fasole mangetout si seminte de susan. Ingrediente: 2 gheme de taitei cu ou 2 lingurite de amidon 2 linguri sos de soia 1 lingura de…
Limoncello cu pricomigdale
O reteta de limoncello cu pricomigdale din: limoncello, suc si coaja de lamaie, smantana, zahar pudra si pricomigdale. Ingrediente: 75 ml Limoncello sucul si coaja razuita de la 2 lamai 300 ml smantana grasa 100 g zahar pudra 12 pricomigdale Mod de preparare: Amestecă Limoncello cu sucul şi coaja de lămâie. Toarnă smântână…
Fursecuri parfumate
O reteta de fursecuri parfumate din: migdale, zahar tos, zahar pudra, faina, scortisoara si albusuri. Ingrediente: 200 g migdale macinate fin 100 g zahar tos 50 g zahar pudra 160 g faina 2 lingurite de scortisoara 2 albusuri Mod de preparare: Intr-un vas se amesteca cele doua tipuri de zahar, migdale macinate, faina…
Peşte cu ghimbir
O reteta de peste cu ghimbir din: file de cod, zeama de lamaie, sos de soia, ardei iute, ceapa verde, tulpini de telina, ghimbir, rosii, orez basmati si sare. Ingrediente: 500 g file de cod zeama de la o lămâie 4 linguri sos de soia 2 ardei iuţi roşii mici o legătură ceapă verde…
Frigarui cu orez
O reteta de frigarui cu orez din: piept de pui, ardei gras, ceapa rosie, rosii, ciuperci, orez, sare si piper. Ingrediente: 2 piepti de pui 1 ardei gras 2 cepe rosii 4 rosii 4 ciuperci 300 g orez sare piper Mod de preparare: Pune orezul la fiert in multa apa cu sare si…
Bucataria Libaneza
Bucătăria libaneză este şi ea caracterizată de interferenţele mai multor culturi. In raport cu bucătăria marocană, cea libaneză prezintă însă mai puţine influenţe, fiind rezultatul întâlnirii, în principal, a bucătăriei arabe cu cea italiană şi mediteraneeană, petrecută în timpul colonizării ţării de către italieni. Şi în Libia se mănâncă diverse tipuri de cuşcuş, dar…
Minitort de clatite
O reteta delicioasa de minitort de caltite cu: faina, lapte, oua, zahar, unt, zahar vanilat, praf de copt, crema de vanilie, ciocolata cu lapte, sare. Ingrediente: 450 g făină 450 ml lapte 3 ouă 6 linguri cu zahăr 3 linguriţe cu unt 2 pliculeţe cu zahăr vanilat 2 pliculeţe cu praf de copt 200…
Sote de conopidă cu morcovi
O reteta delicioasa de sote din: conopida, morcovi, unt, supa de legume, vin alb, patrunjel, boia, sare. Ingrediente: 1 conopidă 4 morcovi 2 linguri cu unt 1 ceşcuţă cu supă de legume 3 linguri cu vin alb 1 legătură de pătrunjel boia sare Mod de preparare: Curăţă morcovii, taie-i rondele sau cubuleţe şi trage-i…
Salată chakchouka
O reteta de salata chakchouka din: ardei gras verde, rosii, usturoi, ulei de arahide, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 800 g ardei gras verde 1,2 kg roşii 4 căţei de usturoi 4 linguri ulei de arahide (sau de floarea-soarelui) 1/2 lingură boia iute sare piper Taie ardeii în jumătate, pe lungime şi…
Supă de varză şi cartofi
O reteta de supa de varza si cartofi din: varza, cartof, dovleac, ceapa, morcov, supa concentrata de legume, ulei de masline extravirgin, usturoi, paine toast, sare si piper. Ingrediente: 1/2 varză 1 cartof alb mare 1/4 dovleac cu coaja verde 1 ceapă albă 1 morcov 2 1 supă concentrată de legume 4 linguri ulei…
Prajitura cu mascarpone
O reteta de Prajitura cu mascarpone din: foid e pandispan, mascarpone, frisca, zahar fin, gem de caise, ciocolata de menaj. Ingrediente: 1 pachet cu foi de pandispan 250 g mascarpone 50 ml frisca 3 linguri cu zahar fin 1 borcan cu gem de caise 100 g ciocolata menaj neagra 100 g ciocolata menaj alba…
Sunca serrano ocupa un loc de cinste intre nenumaratele feluri de carne conservata care se prepara in Europa, alaturi de sunca de Parma si cea de Bayonne. Pentru serrano se foloseste pulpa din spate, de la diferite specii de porc din rasa Marele Alb. Carnea se sareaza, pentru a elimina umezeala, apoi este agatata…
Pilaf copt cu ciuperci
O reteta de pilaf copt cu ciuperci din: ulei de masline, ceapa, sare, ciuperci, vin alb, orez, supa de pui si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1/2 ceapa medie, taiata marunt 1/2 lingurita de sare 450 g de ciuperci feliate 1/3 cana de vin alb 1-1/2 cana de orez cu bobul lung…
Cocktail Accent
O reteta simpla de Cocktail Accent din: tequilla, sirop de grenadina, amaretto, sirop de limeta si sifon. Ingrediente: 4 cl tequilla 2 cl sirop de grenadina 1 cl Amaretto 1 cl sirop de limeta sifon Mod de preparare: Se mixeaza in paharul de mixare ingredientele alcoolice si siropul de limeta, apoi se toarna…
Reteta zilei: Inghetata de ciocolata
O reteta delicioasa de ingheatata de ciocolata din: smantana, zahar, ciocolata, galbenusuri, albusuri, lapte si amidon. Ingrediente: 250g smantana 100g zahar 50 g ciocolata 3 galbenusuri 3 albusuri 150ml lapte 1 lingura amidon Mod de preparare: Intr-o cratita se pune laptele, amidonul, 50 g zahar si cele trei galbenusuri. Se fierb la foc…
Retete de post: Salata de fasole cu praz si gogonele
O reteta de salata de fasole cu praz si gogonele din: fasole rosie, praz, ardei iute, gogonel acre, ulei de masline, otet de mere, sare si piper Ingrediente: 500 g fasole rosie 4 fire de praz 1 ardei iute 4 gogonele acre 5 linguri ulei de masline 2 linguri otet de mere sare piper…
Prajitura aromata
O reteta de prajitura aromata din: oua, zahar, faina, praf de copt, smantana dulce, branza de vaci, zahar, foi de gelatina, esenta de lamaie, compot de visine si fulgi de migdale. Ingrediente: 5 oua 125 g zahar 4 linguri cu faina 1 pliculet cu praf de copt pentru crema: 200 ml smantana dulce 500…
Salată de morcovi cu chimen
O reteta delicioasa de salata de morcovi cu chimen din: morcovi dulci, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, chimen, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g morcovi dulci 3 linguri ulei de măsline extravirgin 2 linguri zeamă de lămâie 2 căţei de usturoi 1/2 linguriţă chimen 1 legătură pătrunjel proaspăt sare piper …
Şarlotă cu brânză şi zmeură
O reteta de sarlota cu branza si zmeura din: foaie de pandispan, zahar, apa, rom sau coniac, lapte, oua, gelatina, smantana, zmeura, zahar vanilat si zmeura. Ingrediente: 1 foaie (blat subţire) de pandişpan Pentru sirop: 100 g zahăr 150 ml apă 4 linguri cu rom sau coniac pentru sarlota: 200 ml lapte 2 ouă…
Bucataria Marocana
Deşi nu se bucură încă de aprecierea meritată, din pricina necunoaşterii ei de către europeni, bucătăria marocană este totuşi printre cele mai bogate şi variate din Africa şi una dintre cele mai imaginative din lume. Acest lucru este datorat, în primul rând, abundenţei de materii prime şi, în al doilea rând, puternicului melanj social…
Cocktail Grand Fruit
O reteta simpla de Cocktail Grand Fruit din: grand marnier, suc de portocale, suc de grepfrut si zeama de lamaie. Ingrediente: 4 cl Grand Marnier 8 cl suc de portocale 8 cl suc de grepfrut 1 cl zeama de lamaie Mod de preparare: Mixam bine Grand Marnier-ul cu gheata si cu sucurile de…
Supă de praz şi cartofi
O reteta de supa de praz si cartofi din: orez, cartofi, praz, slanina, ulei de masline extravirgin, apa, supa concentrata de legume, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 200 g orez 2 cartofi medii 1 fir de praz 2 felii de slănină 2 linguri ulei de măsline extravirgin 500 ml apă supă…
Taitei cu nuci
O reteta de taitei cu nuci din: nuci, zahar pudra, zahar vanilat, unt si taitei de casa. Ingrediente: 200 g nuci 200 g zahar pudra 1 praf de zahar vanilat 1 lingurita unt 1 punga taitei de casa Mod de preparare: Tăiţeii fierţi, bine scurşi de apă, îi treci prin untul topit. Pe…
Placinta crocanta cu sunca
O reteta de placinta crocanta cu sunca din: unt, praf de copt, faina, branza de vaci, sunca de praga, branza gouda, smantana, ou, galbenusuri, sare, piper, boia, zahar, parmezan si pesmet. Ingrediente: 150 g unt 1-1/2 lingurita praf de copt 150 g faina 150 g branza de vaci 250 g sunca de Praga feliata…
Salată de mango cu ton
O reteta de salata de mango cu ton din: ton, mango, rosie, ceapa verde, castravete, sos vinegrette, frunze de salata, branza feta si fasole neagra boabe. Ingrediente: 2 conserve ton 1 mango 1 roşie 1 castravete 4 fire ceapă verde sos vinegrette frunze de salată 50 g brânză feta 1 cutie fasole neagră boabe…
Reteta zilei: Ciorba de porc
O reteta delicioasa de ciorba de porc din: rasol de porc, coada de porc, morcovi, pastarnac, telina,c artofi, suc de rosii, condimente, oua, bors si sare. Ingrediente: 1 rasol de porc 1 coada de porc 2-3 morcovi 1 pastarnac ½ telina 3-4 cartofi suc de rosii/bulion cuburi condimente 2 oua bors sare Mod…
Ruladă cu peşte
O reteta delicioasa de rulada cu peste din: sunca presata, dovlecei, vinete si file de peste. Ingrediente: 300 g şuncă presată tăiată felii subţiri 3 dovlecei tăiaţi felii subţiri pe lung şi prăjiţi 2 vinete tăiate pe lung felii subţiri şi prăjite 1/2 kg file peşte prăjit Mod de preparare: Într-o tavă de…
Rasol de viţel cu sos de tarhon
O reteta de rasol de vitel cu sos de tarhon din: carne de vitel, morcov, patrunjel, ceapa, faina, smantana si tarhon. Ingrediente: 600 g carne de viţel 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 40 g făină 150 g smântână 1 legătură de tarhon Mod de preparare: Puneţi carnea la fiert în…
Placinta Jamaicana
Aceasta placinta coapta pe amandoua partite, cu margini ondulate si umplutura savuroasa, este originara din Jamaica, asa cum spune si numele, dar se prepara in multe alte insule din zona Caraibilor, de unde s-a raspandit pe tot continentul nord-american, devenind foarte populara. Asemanatoare ca aspect cu pateurile din Anglia sau cu empanada din America…
Borş de crap
O reteta de bors de crap din: crap, apa, bors, ceapa, patrunjel, ardei grasi, rosii, pastarnac, sare, piper, leustean, patrunjel si orez. Ingrediente: 1 kg crap 1 l apa 1/2 l bors 2 cepe 1 radacina patrunjel 2 ardei grasi 2-3 rosii sau un pahar cu suc de rosii 1 pastarnac sare piper leustean…
Inele cu vişine
O reteta de inele cu visine din: apa, ulei, sare, faina, oua, frisca, visine si zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 250 ml apă 3 linguri ulei 1 praf de sare 150 g făină 5 ouă 1 lingură ulei 1 lingură făină pentru tavă pentru cremă: 500 ml frişcă lichidă 250 g vişine 50 g…
Cum se prepara friptura de miel in suc de rodie (video)
O reteta video despre cum se prepara friptura de miel in suc de rodie, un preparat delicios, rapid si gustos. Cum se prepara friptura de miel in suc de rodie
Pui la cuptor cu măsline şi cartofi
5 February 2012
O reteta de pui la cuptor cu masline si cartofi din: pui, cartofi, masline, ulei de masline, sare, piper, usturoi, rozmarin si salvie. Ingrediente: 2 pui mici (a 800 g) 800 g cartofi mici roşii 100 g măsline negre (fără sâmburi) 4 linguri ulei de măsline sare piper 2 căţei de usturoi 1 fir…
Jambon cu glazura de rodie
O reteta de jambon cu glazura de rodie din: jambon si suc de rodie. Ingrediente: 3 kg de jambon feliat 1-1/2 cana de su de rodie Mod de preparare: Scoate jambonul din frigider cu aproximativ 40 de minute înainte de preparare. încălzeşte cuptorul la 170°C. Toarna sucul de rodie într-o oală mică şi…
Cocktail Batida
O reteta simpla de Cocktail Batida din: pitu, lime juice, miere si limeta. Ingredient 5 cl Pitu 4 cl Lime Juice 1 lingurita de miere o felie de limeta Mod de preparare: Mixam cu un mixer electric Pitu, Lime Juice si miere pana cand mierea se dizolva total, apoi adaugam gheata si mixam…
Retete de post: Ciuperci umplute
O reteta delicioasa de ciuperci umplute din: ciuperci, cuscus, morcov, ceapa, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci de cultura 300 g cuscus 1 morcov 1 ceapa 1/2 telina 4 catei de usturoi 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Curăţaţi morcovul, ceapa şi ţelina şi tocaţi-le mărunt, apoi puneţi-…
Tartă cu prune uscate
O reteta delicioasa de tarta cu prune uscate din: unt, faina, sare, prune uscate, marmelada, galbenus si esenta de rom. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt faina sare pentru crema: 700 g prune uscate fara samburi 200 g marmelada 1 galbenus 1/2 esenta de rom Mod de preparare: Aluat: Freci untul la temperatura…
Pofta buna!
Incoming search terms:
- retete usoare si rapide
- retete simple si rapide
- retete rapide si usoare
- retete culinare simple si rapide
- mancaruri simple si rapide