Retete simple: Dovlecei prajiti

Printeaza

Dovlecei prajiti din: dovlecei, faina, lapte, ulei, sare.

Ingrediente:Dovlecei prajiti

  • 3-4 dovlecei
  • 2 linguri făină
  • 2-3 linguri lapte dulce
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Dovleceii se spală bine, se curăţă de coajă, apoi se taie în rondele groase de circa 5 mm. Se presară cu puţină sare, apoi se dau prin făină, lapte şi iarăşi făină. Se prăjesc (rumenesc) bine pe ambele părţi, în baie de ulei.

Se servesc imediat, pentru a nu se înmuia crusta de deasupra.

Varianta de post se reajizează fără lapte, dând o singură dată feliuţa de dovlecel prin făină.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.