Retete simple pentru cina

Printeaza

Cateva retete simple pentru cina, usor de preparat si extraordinar de gustoase:

retete

Salata de pui cu feta si suc de lamaie

Ingrediente pui: 

  • 1 piept de pui, feliat
  • 1 ½ cesti de iaurt
  • sucul de la ½ lamaie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 1 linguriță de sare cu praf de usturoi
  • 1 lingurita sare de mare

Ingrediente pentru salata:

Ingrediente pui: 

  • 1 piept de pui, feliat
  • 1 ½ cesti de iaurt
  • sucul de la ½ lamaie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 1 linguriță de sare cu praf de usturoi
  • 1 lingurita sare de mare

Ingrediente pentru salata:

  • 2 salate
  • 180gr feta, maruntita
  • sucul de la ½ lamaie
  • 1 lingura ulei de masline

Mod de preparare:

Într-un castron se amestecă împreună iaurt, suc de lamaie și 1 lingura ulei de masline. Adaugati pui și lasati la marinat pentru ½ oră sau peste noapte.

Incalziti ulei într-o tigaie și se adaugă felii de usturoi. Adaugati pui. Se presara cu sare cu praf de usturoi si sare de mare. Gatiti timp de 5 minute pe fiecare parte.

Între timp, puneti salata intr-un bol mare. Adaugati puiul, se presara feta și stoarceti suc de lamaie.

Stropiti cu ulei de măsline. Amestecati si serviti.

 

Pofta buna!

 

Penne cu sos pesto si mazare

 

Ingrediente: 

  • 1 legatura patrunjel tocat
  • 10 frunze de menta
  • 4 catei usturoi, tocat
  • ½ ceasca de parmezan, ras
  • ½ ceasca de migdale
  • ⅓ ceasca ulei de măsline
  • 1 lămâie
  • 200gr penne paste
  • sare, dupa gust
  • pastai de mazare fiarta

Mod de preparare:

În blender adăugați patrunjel, menta, migdale, parmezan, usturoi. Procesati si incorporati ulei de măsline. Omogenizati.

Adaugati lamaie si asezonati, dupa guat. Se fierb pastele al dente.

Se scurg pastele si se amesteca cu mazărea si pesto Serviti cu parmezan.

 

Pofta buna!

 

File de peste cu rosii si dovlecei

ngrediente:

  • 4 fileuri cod
  • 4 roşii
  • 3 dovlecei
  • 5 căţei usturoi
  • sare
  • piper
  • lămâie
  • 2 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Speli şi usuci bine fileurile, apoi le ungi cu ulei şi le dai cu sare şi piper după gust. Speli roşiile şi dovleceii si le tai rondele.

Tapetezi o tavă, aşezi legumele şi usturoiul, le amesteci, le dai cu sare şi piper pui peste ele fileurile de peşte. O dai la cuptorul încins, acoperită cu folie, 15 minute.

Scoţi folia şi mai ţii încă 15-20 de minute. Serveşti cu zeamă de lămâie.

 

 

Pofta buna!

 

 

Bruschete cu rosii si busuioc

 

Ingrediente: 

  • 6 rosii tocate
  • 1/2 ceapa rosie tocata
  • 3 catei de usturoi tocat
  • 1/4 ceasca busuioc proaspat tocat
  • 1/4 ceasca ulei de măsline
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1/4 lingurita piper negru
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 bagheta

 

 

Mod de preparare:

Combinati primele 8 ingrediente intr-un castron mare. Amestecati bine:

Feliati bagheta si asezati intr-o tava. Dati la cuptor la 170C timp de 5 minute. Acoperiti fiecare felie de bagheta cu amestec de rosii.

Presarati cu parmezan si serviti.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.