Retete simple: Chiftelute marinate

Printeaza

Chiftelute marinate din: carne tocata, usturoi, ceapa verde, ou, ulei, suc de rosii, ceapa verde, frunze de dafin, piper boabe, sare, patrunjel.

Ingrediente:Chiftelute_marinate

  • 250 g carne tocata
  • 1 catel de ustroi
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 1 ou
  • ulei pentru prajit

pentru sos:

  • 250 g suc de rosii
  • 1 legatura ceapa verde
  • frunze de dafin
  • piper boabe
  • sare
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Pentru chifteluţe, speti şi toci 2-3 fire de ceapă verde pe care le căleşti într-o lingură de ulei, apoi amesteci cu carnea, oul şi cu usturoiul pisat. Formezi chifteluţele cu mâna umedă şi le prăjeşti în ulei încins. Le laşi pe un şervet absorbant pentru a elimina surplusul de ulei.

Pentru sos, căleşti ceapa, adaugi sucul de roşii,.frunzele de dafin, boabele de piper şi sarea. Dai în clocot de câteva ori şi adaugi chifteluţele. Mai laşi 20 de minute pe foc. Presari pătrunjelul şi opreşti focul.

Chiftelute marinate

Chiftelute_marinate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.