Retete savuroase: Fasole verde cu smantana

Printeaza

Fasole verde cu smantana din: fasole verde, ulei, smantana, faina, sare.

Ingrediente:Retete savuroase: Fasole verde cu smantana

  • 1 kg fasole verde
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură făină
  • 1/4 kg smântână
  • sare

 

Mod de preparare:

Fasolea păstăi se curăţă, se spală bine, apoi se rupe în jumătăţi. Fasolea astfel pregătită se pune la fiert într-o oală cu apă clocotită şi sare. Când este gata, se scoate din apă şi se pune la scurs (minimum 1/2 oră).

După aceea, fasolea se pune într-o cratiţă de 2-3 I cu puţin ulei (sau unt) şi se prăjeşte puţin, apoi se adaugă smântână în care s-a amestecat în prealabil făina. In funcţie de grosimea sosului rezultat, în cratiţă se mai poate adăuga puţină apă din cea în care a fiert fasolea.

Se dă în câteva clocote şi se poate servi imediat, caldă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.