Retete savuroase: Ciuperci gratinate

Printeaza

Ciuperci gratinate din: ciuperci champignon, cascaval, usturoi, ulei, unt, vin, sare, piper si patrunjel.

Ingrediente:Ciuperci_gratinate

  • 1 kg ciuperci champignon
  • 200 g cascaval moale
  • 5 linguri cu ulei
  • 3 catei de usturoi
  • 25 g unt
  • 1 pahar cu vin
  • sare
  • piper
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Nu e nevoie să cureţi ciupercile, ci doar să le ştergi cu un şervet umed. Căleşte ciupercile întregi în unt amestecat cu 2-3 linguri cu ulei (ca untul să nu se ardă).

Adaugă usturoiul tocat şi ţine maximum două minute pe foc. Potriveşte de sare şi piper.

Transferă ciupercile într-un vas termorezistent. Adaugă două linguri cu ulei şi vinul. Rade caşcaval deasupra.

Ţine 20 de minute la cuptorul încins. Scoate după ce s-a topit caşcavalul. Decorează cu pătrunjel şi serveşte cu pâine neagră cu seminţe.

Ciuperci gratinate

Ciuperci_gratinate

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • retete cu ciuperci
  • ciuperci gratinate cu usturoi

4 comentarii

  1. Valentina Negrescu

    O data am mancat ciuperci gatinate si au fost delicioase

  2. Bune ciupercile astea gratinate

  3. si mie imi plac ciupercile gratinate

  4. vreau si eu 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.