Retete savuroase: Chiftelute vegetariene

Printeaza

O reteta de Chiftelute vegetariene din: falafel, sos tomat, cornuri, cascaval, busuioc, zeama de lamaie, ulei de masline, zahar tos, cimbru si ceapa rosie.

Ingrediente:

  • 300 g falafel, decongelate
  • 350 g sos tomat picant pentru paste
  • 4 cornuri sau mini baghete
  • 100 g cascaval razuit
  • busuioc pentru ornat
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita zahar tos
  • 1 lingurita cimbru, tocat
  • 1 ceapa rosie, tocata marunt

 

Mod de preparare:

Combină falafelul cu zeama de lămâie,1 lingură ulei de măsline, zahărul tos si verdeaţa Lasă sa stea 10 min pentru a se îmbiba cu sucurile şi apoi înfige pe ţepuşe. Intr-un vas încinge uleiul rămas şi prăjeşte ceapa 10 min, până când se rumeneşte.

Adaugă sosul şi fierbe înăbuşit 5 min. Incinge grătarul şi frige chiftelele 10 min, întorcând din când în când, până când se rumenesc. Taie cornurile pe jumătate, adaugă o lingură de sos cu ceapă, pune deasupra falafel după ce le scoţi de pe ţepuşe, presară caşcaval si ornează cu busuioc.

Chiftelute vegetariene

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Asta-i o reteta vegetariana

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.