Retete de sarbatori: Carnati proaspeti

Printeaza

Carnati proaspeti din: carne grasa, usturoi, sare, piper, ienibahar, cimbru si mate.

Ingrediente:

  • 3 kg carne grasa (piept, scaricica, fleica)
  • 2 capatani de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingura cu ienibahar pisat
  • 1 lingura cu cimbru pisat
  • mate

 

Mod de preparare:

Dă toată carnea prin maşina de tocat (toac-o mai mare, ca să nu se facă pastă). Pisează usturoiul bine de tot şi amestecă-l cu tocătura, sare şi piper după cum îţi place, cimbru şi ienibahar.

Frământă amestecul cu mâna, ca să se omogenizeze şi umple maţele îndesat. Leagă-le la capete şi lasă-le la aer, să se usuce puţin. Când le va veni vremea, prăjiţi sau pe grătar, cu murături şi un pahar cu vin roşu, vor fi minunaţi.

Carnati proaspeti

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Sa-mi opresti si mie

  2. Imi place ce ti-a iesit aici

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.