Retete de Sarbatoare: Curcan cu castane

Printeaza

O reteta delicioasa de curcan cu castane din: aripi de curcan, castane, ceapa, faina, ulei, sare, piper si boia dulce.

Ingrediente:Retete_de_Sarbatoare_Curcan_cu_castane

  • 2 aripi de curcan
  • 400 gr castane
  • 50 gr ceapă
  • 30 gr făină
  • 30 ml ulei
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper
  • 2 gr boia dulce

 

Mod de preparare:

Castanele se curăţă de coaja tare, se spală şi se pun la fiert în apă rece cu puţină sare, iar după ce au fiert, se scurg de zeamă şi se curăţă şi de pieliţe.

Aripile de curcan se ta­ie în două la încheietură, se condimentează şi se prăjesc într-o tigaie cu ulei până se îngălbenesc, se pune ceapa întreagă lângă ele, apoi se acoperă cu apă şi se fierb sub capac.

Separat, se prăjeşte fă­ina până se rumeneşte, se stinge cu zeama în care a fiert curcanul, se pun casta­nele, se condimentează şi se fierbe până scade sosul.

Aripile se servesc pe platou sau farfurie, cu so­sul din tigaie alături.

Pentru ca aripile de curcan puse la fiert să se înmoaie mai repede, se adaugă şi o linguriţă de zahăr odată cu apa.

Curcan cu castane

Retete_de_Sarbatoare_Curcan_cu_castane

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.