Retete de Sarbatoare: Cotlet de porc cu sos de merisoare

Printeaza

O reteta delicioasa de cotlet de porc cu sos de merisoare din: cotlet de porc, coriandru, chimen, ulei de masline, ardei iute, pasta de rosii, usturoi, zahar, otet, vin, boabe de piper, portocala, ghimbir si merisoare.

Ingrediente:Retete_de_Sarbatoare_Cotlet_de_porc_cu_sos_de_merisoare

  • 1,5 kg cotlet de porc
  • 1 lingurita de coriandru
  • 1/2 lingurita de chimen
  • ulei de masline
  • 2 ardei iuti
  • 2-3 linguri cu pasta de rosii
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 linguri cu zahar
  • 1 lingura cu otet
  • 1 pahar cuu vin
  • boabe de piper

pentru sos de merisoare:

  • 1-1/2 cani cu zahar
  • 1 portocale mica
  • 1-2 lingurita cu ghimbir
  • 3 cani cu merisoare

 

Mod de preparare:

Zdrobeşte chimenul şi boabele de coriandru, adaugă oţetul şi ulei până obţii o pastă.

Unge bucata de carne şi lasă la rece 1/2 oră. Curăţă şi zdrobeşte usturoiul, adaugă pasta de roşii, ardeii iuţi tocaţi mărunt, zahărul, două linguri cu apă şi pune pe foc mic timp de zece minute, până se îngroaşă puţin.

Unge bucata de cotlet şi cu această pastă, stropeşte cu apă şi vin alb sec, aruncă în tavă şi câteva boabe de piper şi dă la cuptorul încins 50-60 de minute.

Stropeşte din când în când carnea cu sosul din tavă.

Rade coaja de portocală şi pune-o într-un vas împreună cu zahărul şi ghimbirul, şi el proaspăt ras.

Stoarce portocala, adaugă sucul în vasul de mai sus şi pune-l pe foc până nu se mai simte zahărul.

Adaugă fructele şi lasă pe foc încă cinci minute.

Serveşte cotletele alături de sos de merişoare

Cotlet de porc cu sos de merisoare

Retete_de_Sarbatoare_Cotlet_de_porc_cu_sos_de_merisoare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.