O reteta de vrabioara de vitel cu legume din: vrabioara de vitel, morcovi, pastarnac, ulei de masline, ceapa, lamaie, cimbru, patrunjel, menta, oregano verde, sare si piper.
Ingrediente:
600g vrăbioară de viţel
4 morcovi
4 rădăcini de păstârnac
50ml ulei de măsline
1 ceapă mică
1 lămâie
4-5 fire de cimbru verde
5-6 fire de pătrunjel
2-3 fire de mentă
3-4 fire de oregano verde
sare si piper
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi ştergeţi-o.
Tăiaţi, apoi carnea în felii de circa 1cm grosime, presăraţi-o cu piper şi bateţi-o cu ciocanul de şniţele până când se întinde şi se subţiază.
Curăţaţi morcovii şi păstârnacul, spălaţi-le şi tăiaţi-le în felii subţiri.
Curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi daţi-o pe răzătoarea mică.
Tocaţi mărunt ierburile aromate, puneţi- le într-un mojar, presăraţi-le cu puţină sare grunjoasă şi pisaţi-le până când obţineţi o pastă.
Puneţi într-un castron ceapa rasă, pasta de ierburi, uleiul si zeama de la jumătate lamâie.
Omogenizaţi bine ungeti cu acest amestec feliile de păstârnac şi morcov. Puneţi-le apoi pe grătarul încins şi frigeţi-le câte 1-2 minute pe fiecare parte.
Serviţi feliile de vrăbioară de viţel calde, cu feliuţe de păstârnac şi morcov şi ornaţi cu feliuţe de lămâie si ierburi aromate.
Vrabioara de vitel cu ciuperci din: vrabioara de vitel, unt, ciuperci, ulei, cimbru, boia, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g vrabioara de vitel 100 g unt 12 ciuperci mari proaspete 50 ml ulei 1 lingurita rasa cimbru uscat 1 lingurita rasa boia de ardei dulce 3-4 fire patrunjel sare piper Mod de preparare: Curatati […]
Vrăbioară de viţel cu sos de ciuperci din: vrabioara de vitel, ciuperci, ceapa, usturoi, unt, vin rosu, ulei de masline, smantana, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 kg vrabioara de vitel 400 g ciuperci 2 cepe medii 7 catei de usturoi 100 g unt 125 ml vin rosu sec 2 linguri ulei de masline 200 g […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.