Retete de Revelion: Vitel cu dovleac

Printeaza

Vitel cu dovleac din: antricot de vitel, dovleac, bere neagra, arpagic, ulei, patrunjel, cimbru verde, sare, piper si nucsoara.

Ingrediente:Retete_de_Revelion_Vitel_cu_dovleac

  • 500 g antricot de vitel
  • 500 g dovleac
  • 500 ml bere neagra
  • 200 g arpagic
  • 70 ml ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • 2-3 fire cimbru verde
  • sare
  • piper
  • nucsoara

 

Mod de preparare:

Curatati carnea de pielite si tendoane, spălaţi-o şi tăiaţi-o în cubuleţe cu laturile de circa 2cm.

Tot în cubuleţe de 2 cm tăiati şi dovleacul, apoi rumeniţi-le împre­ună în ulei.

Puneţi apoi cubuleţele de carne şi dovleac într-un vas termorezistent şi adăugaţi arpagicul opărit şi curăţat.

Adăugaţi cimbrul tocat, berea, uleiul rămas, dovleacul şi presăraţi totul cu sare, nucşoară rasă şi piper după gust.

Puneti vasul în cuptorul încins şi coaceţi la foc potrivit până ce carnea este bine făcută.

La final, adăugaţi pătrunjelul tocat mărunt, amestecaţi bine şi mai lăsaţi 5 minute la cuptor.

Vitel cu dovleac

Retete_de_Revelion_Vitel_cu_dovleac

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu-mi place dovleacul asa ca ise din discutie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.