Retete de Revelion: Rulade de viţel în sos de vin roşu

Printeaza

O reteta delicioasa de rulade de vitel in sos de vin rosu din: oua, carne de vitel, patrunjel, cimbru, sare, piper, muschid e vitel, rosii, morcovi, cepe, ulei, ulei, bulion, vin tosu si supa.

Ingrediente:Retete_de_Revelion_Rulade_de_vitel_în_sos_de_vin_rosu

  • 4 ouă
  • 250 g carne de viţel tocată
  • 1 linguriţă pătrunjel tocat
  • 1 linguriţă cimbru tocat
  • sare
  • piper
  • 4 buc. muşchi de viţel fasonate pentru ruladă (de 180 g fiecare)
  • 6 roşii
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 lingură ulei
  • 1 linguriţă bulion
  • 250 ml vin roşu tânăr
  • 200 ml supă

 

Mod de preparare:

Se fierb ouăle tari, cca 9 min.; se trec prin jet de apă rece şi se decojesc. Carnea tocată se amestecă împreună cu verdeaţă, sare şi piper. Se spală bucăţile de carne pentru rulade, se şterg şi se aşază unele lângă altele. Se ung cu compoziţia de carne tocată; pe fiecare se aşază câte un ou fiert; se rulează şi se fixează.

Se opăresc roşiile, se trec prin jet de apă rece şi se decojesc. Se taie sferturi, se curăţă de seminţe şi pulpa se taie cuburi. Se taie cubuleţe morcovii şi ceapa. Ruladele se prăjesc la foc iute în ulei; se adaugă legumele şi bulionul şi se înăbuşă împreună. Se stinge cu vin.

Se toarnă supa, se sărează, se piperează şi se lasă să se înăbuşe la foc mijlociu cca 75 min. Se îndepărtează aţa, iar ruladele se servesc cu sos. Se ornează, eventual, cu cimbru.

Rulade de viţel în sos de vin roşu

Retete_de_Revelion_Rulade_de_vitel_în_sos_de_vin_rosu

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.