Retete de Revelion: Rulade de curcan in sos de curry

Printeaza

O reteta de rulade de curcan in sos de curry din: varza, ciuperci, ceapa, mar, ulei, piept de curcan, sare, piper, unt de arahide, praf de curry, supa de pasare si smantana.

Retete_de_Revelion_Rulade_de_curcan_in_sos_de_curry

Retete de Revelion

Ingrediente:

  • 250 g varza
  • 200 g ciuperci Champignon
  • 1 ceapa
  • 1 mar
  • 3 linguri ulei
  • 4 felii de piept de curca (circa 180 g)
  • sare
  • piper
  • 2 linguri unt de arahide
  • 1 lingurita praf de curry
  • 200 ml supa de pasare
  • 200 ml smantana

 

Mod de preparare:

Se toaca varza. Se taie felii ciupercile. Se toaca ceapa. Marul se decojeste si se rade.

Se incing intr-o cratita 2 linguri de ulei si se calesc ceapa si marul. Se adauga varza si ciupercile si se calesc circa 5 minute.

Se incinge cuptorul la 200C. se bat feliile de carne, se sareaza si se pipereaza. Se ung cu unt de arahide.

Se asaza deasupra varza. Se ruleaza si se fixeaza. Se incingge o lingura de ulei si se prajesc ruladele de jur-imprejur la foc iute. Se scot.

Se adauga in vas praful de curry, supa si smantana; se da in clocot. Se asaza in acest sos ruladele si se acopera cu un capac.

Se lasa sa se inabusa la cuptor circa 40 de minute.Se scot ruladele din cuptor si se pastreaza la cald.

Se lasa sa fiarba sosul circa 5 minute. Se sareaza si se pipereaza.

Ruladele se servesc cu sos si eventual cu o garnitura de orez.

Rulade de curcan in sos de curry

Retete_de_Revelion_Rulade_de_curcan_in_sos_de_curry

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Delicios

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.