Retete de Revelion: Pulpă de curcan în crustă de chili

Printeaza

O reteta de pulpa de curcan in crusta de chili din: pulpa de curcan, ceapa, morcov, ulei, supa de pui, cartofi, fasole verde, usturoi, ardei iute, ketchup, miere, bacon, cimbru, unt, sare si piper.

Ingrediente:Retete_de_Revelion_Pulpa_de_curcan_în_crusta_de_chili

  • 1 kg pulpa de curcan
  • 2 cepe potrivite
  • 1 morcov
  • 4 linguri ulei
  • 500 ml supa de pui strecurata
  • 700 g cartofi mici
  • 700 g fasole verde
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ardei iute rosu
  • 5 linguri ketchup
  • 1 lingura miere
  • 5 felii subtiri de bacon
  • 1 fir cimbru
  • 50 g unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Dezosezi cu grijă pulpa de curcan, o condimentezi cu sa­re şi piper, după gust, o rulezi strâns şi o legi să nu se desfa­că în timpul preparării.

Aşezi ru­lada de carne într-un vas ma­re, o stropeşti cu ulei şi o rume­neşti uşor pe toate părţile, îm­preună cu o ceapă şi un mor­cov tăiate bucăţi mari.

Adaugi apoi treptat supa fierbinte şi laşi să fiarbă circa o oră, la foc mic, până scade zeama şi car­nea se rumeneşte deasupra.

Separat, fierbi cartofii cu­răţaţi de coajă şi fasolea în apă cu sare şi cimbrul, după ca­re le strecori şi arunci cimbrul, împărţi tecile de fasole în gru­pe de 4-5 bucăţi, le împache­tezi cu felii de bacon şi apoi le prăjeşti într-o tigaie neaderentă cu ulei bine încins. în grăsimea rămasă, rumeneşti cartofii fierţi şi păstrezi totul cald.

Pentru prepararea crustei de chili, căleşti uşor în unt, amestecând permanent, o ceapă tocată mărunt, usturoiul zdrobit, ardeiul iute curăţat de seminţe şi tocat mărunt, ketchupul, mierea, sare şi piper, după gust

Torni crusta de chili peste ruloul de carne, aşezi alături în tavă cartofii rumeniţi şi pacheţelele de fasole.

Le introduci la cuptor pentru circa 10 minute pentru a se amesteca aromele, apoi le serveşti.

Pulpă de curcan în crustă de chili

Retete_de_Revelion_Pulpa_de_curcan_în_crusta_de_chili

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.