Retete de Revelion: Plachie de crap

Printeaza

O reteta de plachie de crap din: crap, ceapa, pasta de tomate, rosii, ulei, foi de dafin, piper, patrunjel si sare.

Ingrediente:Retete_de_Revelion_Plachie_de_crap

  • 1 crap (circa 1 kg)
  • 5 cepe mari
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 5 rosii mari
  • 50 ml ulei
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lingurita piper
  • 4-5 fire de patrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Curatati, spalati si taiati julienne ceapa, apoi caliti-o in uleiul incins, la foc potrivit pana cand se inmoaie bine. Curatati, spalati si taiati pestele in 4. Presarati bucatile de peste cu sare si piper, apoi treceti-le peste faina.

Incingeti intr-o tigaie uleiul ramas si prajiti pestele la foc potrivit cate 2-3 minute pe fiecare parte, dupa care scoateti-l pe o farfurie. Spalati rosiile, curatati-le si taiati-le in doua, apoi jumatatile obtinute taiati-le in feliute.

Puneti intr-un vas de sticla termorezistenta 1/3 din cantitatea de ceapa calita si peste aceasta puneti pasta de tomate si 2 rosii taiate in feliute. Peste stratul de ceapa calita si rosii puneti bucatile de peste prajit si acoperiti-le cu ceapa si rosiile ramase.

Puneti in vas si foile de dafin si piperul boabe, potriviti de sare si puneti vsul la cuptor pentru 35-40 de minute. Serviti plachia de crap calda, presarata cu patrunjel tocat.

Plachie de crap

Retete_de_Revelion_Plachie_de_crap

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Enache Laura

    Foarte buna plachie, de orice fel de peste si la masa de revelion nu trebuie sa lipseasca peste de pe masa. Crapul este un peste bunicel, dupa parerea mea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.