Retete de Revelion: Piept de viţel
PrinteazaO reteta de piept de vitel pe tepusa din: piept de vitel, ulei de samburi de struguri, boia de ardei dulce, usturoi, cuisoare, vind e Bordeaux, mustar de Dijon, curry, tarhon, sare si piper.
- 700 g piept de vitel
- 50 ml ulei de samburi de struguri
- 1 lingura boia de ardei dulce
- 2 catei de usturoi
- 6 cuisoare
- 200 ml vin de Bordeaux
- 2 linguri mustar Dijon
- 1 lingurita rasa curry
- 1 lingurita tarhon uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecaţi într-un castron vinul cu uleiul, boiaua de ardei, usturoiul pisat, cuişoarele zdrobite, muştarul, curry-ul, tarhonul, sare şi piper după gust.
Puneţi feliile de piept în castron, amestecaţi-le bine cu sosul, acoperiţi castronul cu folie de plastic şi puneţi-l la rece pentru câteva ore, de preferat de pe o zi pe alta.
Puneţi feliile de piept pe ţepuşe de metal şi frigeţi-le pe grătarul încins, până ce se pătrund bine şi se rumenesc pe toate părţile.
Serviţi frigăruile fierbinţi cu salată de roşii.
Piept de viţel pe ţepuşă
Pofta buna!