Retete de Revelion: Perişoare de viţel în sos

Printeaza

O reteta de perisoare de vitel in sos alb din: carne tocata de vitel, oua, sare, piper, vin alb, margarina, faina, supa concentrata de pui si patrunjel.

Ingrediente:Retete_de_Revelion_Perisoare_de_vitel_în_sos

  • 250 g carne tocată de viţel
  • 2 ouă
  • sare
  • piper

pentru sos:

  • 200 ml vin alb
  • 150 g margarina
  • 5 linguri faină albă
  • 200 ml supă concentrată de pui

pentru decor:

  • 1/2 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Pune într-un castron carnea tocată, ouăle, sare şi piper. Amestecă ingredientele bine şi modelează cu mâinile ude perişoarele, apoi aşază-le într-o tavă.

Topeşte margarina într-o crăticioară şi, amestecând încontinuu, adaugă faina, supa şi vinul.

Lasă compoziţia să fiarbă la foc mic 10 minute, amestecând încontinuu. Toarnă sosul peste perişoare şi dă-le circa 20 de minute la cuptor, la 180° C.

Decorează perişoarele cu pătrunjel tocat şi serveşte-le ca fel unic, cu garnitură de orez sau de legume fierte, după gust.

Perişoare de viţel în sos alb

Retete_de_Revelion_Perisoare_de_vitel_în_sos

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu am mancat niciodata astfel de perisoare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.