Retete de Revelion: Frigărui de curcan în sos de arahide

Printeaza

O reteta de frigarui de curcan in sos de arahide din: usturoi, ceapa verde, coriandru, suc de lamaie, zahar, sare, ulei de floarea soarelui, piept de curcan, arahide, ulei de masline, suc de limetta si smantana.

Ingrediente:Retete_de_Revelion_Frigarui_de_curcan_în_sos_de_arahide

  • 2 căţei de usturoi
  • 2 cepe verzi
  • 1 linguriţă coriandru măcinat
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1/2 linguriţă sare
  • 3 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 400 g piept de curcan

Pentru sos:

  • 200 g arahide nesărate
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 lingură ulei de măsline
  •  sucul de la 1 limettă
  • 1 ceapă verde
  • 2 linguri smântână

 

Mod de preparare:

Se amestecă usturoiul pisat cu ceapă tocată, coriandru, zahăr, suc de lămâie, sare şi ulei de floarea-soarelui.

Se taie carnea fâşii late de 2 cm şi se aşază în această marinată; se acoperă cu folie transparentă şi se lasă la frigider cel puţin 1 oră.

Pentru sos, se pasează arahidele cu zahăr, ulei de măsline şi suc de limette; se adaugă cea­pă tocată, smântână, sare şi piper.

Se înmoaie ţepuşele de lemn 10 min. în apă rece şi se înfig fâşiile de carne, vălurit.

Se frig într-o tigaie-gril şi se servesc cu sos de arahide şi o salată de legu­me.

Frigărui de curcan în sos de arahide

Retete_de_Revelion_Frigarui_de_curcan_în_sos_de_arahide

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.