Retete de post: Vinete umplute
PrinteazaO reteta de post de vinete umplute din: vinete, soia granule, pasta de rosii, ceapa, pesmet, ulei, cimbru, sare, piper boabe, piper macinat si otet.
- 5 vinete
- 500 g soia granule
- 1 cutie pastă de roşii
- 2 cepe
- 2 linguri cu pesmet
- ulei
- cimbru
- sare
- piper boabe şi piper măcinat
- oţet
Mod de preparare:
Taie vinetele în două, pe lungime. Scobeşte-le şi pune sare deasupra. Lasă-le la scurs. între timp, pune la fiert, 20 de minute, granulele de soia cu sare, piper boabe şi o linguriţă de oţet.
Scurge şi amestecă soia cu ceapa şi miezul de vinete tocate mărunt şi înăbuşite, pesmetul şi cimbrul. Pune-o apoi în jumătăţile de vinete.
Aşază-le într-o tavă cu ulei şi apă şi dă la cuptor, la foc potrivit. După vreun sfert de oră, adaugă pasta de roşii.
Poftă bună!