Retete de post: Tartine cu sos de rosii

Printeaza

O reteta de tartine cu sos de rosii din: chifle, masline, cascaval de post, piure de rosii, ardei, sare, piper, cimbru si ulei de masline.

Ingrediente:

  • 4 chifle
  • 100 g masline fara samburi
  • 200 g cascaval de post
  • 100 g piure de rosii
  • un ardei verde
  • un ardei galben
  • un ardei rosu
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • 2 lingurite ulei de masline

 

Mod de preparare:

Se taie chiflele în felii de mări­me potrivită. Intr-un bol, se amestecă pasta de roşii, cu cimbru, busuioc, sare, piper şi caşcavalul de post ras pe răzătoarea mică. Feliile de chiflă se stropesc cu ulei de măsline şi se ung cu sosul de roşii amestecat cu condimente şi caşcaval ras.

Se spală ardeii bine, cu jet de apă rece, apoi se scot seminţele şi se taie în felii subţiri şi rondele. Feţele vesele de pe tartine se formează cu ajutorul ardeilor coloraţi şi cu măslinele.

Tartinele unse deja cu sosul de roşii şi deja ornate se aşază în tava unsă cu ulei şi se bagă în cuptorul încins, în prealabil. Se lasă să se rumenească, apoi se servesc calde sau reci.

Tartine cu sos de rosii

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tartine de post

2 comentarii

  1. Bune tartinele astea, sa mor daca nu-mi plac

  2. Buna tartinele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.