Retete de post: Tarta cu praz, ciuperci si cartofi

Printeaza

O reteta de tarta cu praz, ciuperci si cartofi din: faina, margarina, drojdie, sare, apa, cartofi, praz, ciuperci, ceapa, cascaval vegetal, sare, piper si ulei.

Ingrediente:Tarta cu praz, ciuperci si cartofi

  • 300 g faina
  • 200 g margarina
  • 10 g drojdie
  • 1/2 lingurita cu sare
  • 150 ml apa

pentru umplutura:

  • 200 g cartofi
  • 1 fir de praz
  • 400 g ciuperci champignon
  • 2 cepe
  • 200 g cascaval vegetal
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Fierbe cartofii în coajă, lasă-i la răcit, curăţă-i şi pasează-i. Amestecă piureul obţinut cu drojdia, făina, 150 g de margarină şi sare şi frământă până obţii un aluat. Lasă la dospit într-un vas acoperit, la loc cald.

Taie ciupercile şi firul de praz sub formă de rondele şi toacă ceapa. Căleşte într-o lingură cu ulei ciupercile, scoate-le apoi din tigaie şi adaugă ceapa şi prazul, condimentând cu sare şi piper.

Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius şi întinde o foaie de aluat pe o suprafaţă presărată cu făină. Unge cu margarină o formă rotundă de tartă (diametru 28 cm) şi aşază aluatul în ea. Coace aluatul fără umplutură zece minute şi scoate-l din cuptor.

Amestecă ciupercile, prazul şi ceapa călite şi întinde amestecul pe blatul de aluat de cartofi. Rade caş¬caval vegetal şi dă din nou la cuptor, până când caşcavalul se topeşte şi tarta capătă o crustă uşor rumenită.

Tarta cu praz, ciuperci si cartofi

Tarta cu praz, ciuperci si cartofi

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tarta cu ciuperci de post
  • tarta de post cu ciuperci

1 comentariu

  1. Foarte buna tarta cu ciuperci de post

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.