Retete de post: Tarta cu praz, ciuperci si cartofi
PrinteazaO reteta de tarta cu praz, ciuperci si cartofi din: faina, margarina, drojdie, sare, apa, cartofi, praz, ciuperci, ceapa, cascaval vegetal, sare, piper si ulei.
- 300 g faina
- 200 g margarina
- 10 g drojdie
- 1/2 lingurita cu sare
- 150 ml apa
pentru umplutura:
- 200 g cartofi
- 1 fir de praz
- 400 g ciuperci champignon
- 2 cepe
- 200 g cascaval vegetal
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Fierbe cartofii în coajă, lasă-i la răcit, curăţă-i şi pasează-i. Amestecă piureul obţinut cu drojdia, făina, 150 g de margarină şi sare şi frământă până obţii un aluat. Lasă la dospit într-un vas acoperit, la loc cald.
Taie ciupercile şi firul de praz sub formă de rondele şi toacă ceapa. Căleşte într-o lingură cu ulei ciupercile, scoate-le apoi din tigaie şi adaugă ceapa şi prazul, condimentând cu sare şi piper.
Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius şi întinde o foaie de aluat pe o suprafaţă presărată cu făină. Unge cu margarină o formă rotundă de tartă (diametru 28 cm) şi aşază aluatul în ea. Coace aluatul fără umplutură zece minute şi scoate-l din cuptor.
Amestecă ciupercile, prazul şi ceapa călite şi întinde amestecul pe blatul de aluat de cartofi. Rade caş¬caval vegetal şi dă din nou la cuptor, până când caşcavalul se topeşte şi tarta capătă o crustă uşor rumenită.
Tarta cu praz, ciuperci si cartofi
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tarta cu ciuperci de post
- tarta de post cu ciuperci
Foarte buna tarta cu ciuperci de post