Retete de post: Supă-cremă de cartofi cu tarhon
PrinteazaO reteta de supa crema de cartofi cu tarhon din: cartofi, ceapa, morcovi, ardei grasi, telina pastarnac, suc de rosii, ulei, tarhon, busuioc, oregano si sare.
- 500 g cartofi
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 ardei grasi
- 1 radacina de telina
- 1 pastarnac
- 1 ceasca de suc de rosii
- ulei
- tarhon
- busuioc
- oregano
- sare
Mod de preparare:
Curăţă legumele şi taie-le în bucăţi potrivite. Pune-le la fiert în apă cu sare şi o lingură cu ulei. Lasă-le la foc mic să se pătrundă. Când sunt aproape fierte, toarnă sucul de roşii şi aromatizează cu puţin oregano, busuioc şi tarhon.
Lasă să dea în câteva clocote, apoi pasează totul cu blenderul. La final, potriveşte gustul de sare şi serveşte fierbinte, cu pâine prăjită sau crutoane.
Supă-cremă de cartofi cu tarhon
Pofta buna!